IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Средства за научни изследвания отиват за образование, реши кабинетът

Целта е да се подкрепи реформата за модернизация на системата за управление на ВУЗ-овете, която ще подготвя висшистите за пазара на труда

15:57 | 31.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Правителството одобри промяна на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г., предаде пресслужбата на Министерския съвет.

От Приоритетна ос 1 „Научни изследвания и технологично развитие“ ще бъдат прехвърлени над 27,600 млн. лева на Приоритетна ос 2 „Образование и учене през целия живот“.

Целта на финансовата операция е да се подкрепи реформата за модернизация на системата за управление на висшите училища, като се изгради устойчива и ефективна връзка между висшите училища и пазара на труда.

По този начин трябва да се постигне съответствие между търсенето и предлагането на специалисти с висше образование, да се разшири и укрепне мрежата за учене през целия живот, като се приложат различни електронни форми за дистанционно обучение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още