IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ: Антикорупционната комисия никога не е изпадала в летаргия

Много сериозно се свива обръча около тези, които искат да злоупотребяват с власт, твърди Спас Гърневски

09:48 | 23.11.19 г. 8
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Антикорупционната комисия никога не е изпадала в летаргия. Това заяви депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски в ефира на БНТ.

„Антикорупционната комисия и парламентарната комисия, на която аз съм член, никога не са изпадали нито в летаргия, нито в сън. Напротив - след приемането на антикорупционния закон през 2018 г., това е един от най-рестриктивните в Европа за много сериозна воля за борба с корупцията по високите етажи. 2018 г. играта свърши, правилата са други. Вие видяхте колко хора в тези 2 години със съдействието на специализираната прокуратура начело с г-н Гешев и с КПКОНПИ - много сериозно се сви обръчът около тези, които искаха да злоупотребяват с власт. Като започнем с министри, кметове, депутати - 7000 души попадат в обхвата на тази комисия“, обясни Гърневски. 

Много сериозно се свива обръча около тези, които искат да злоупотребяват с власт, категоричен е той по повод номинацията на Сотир Цацаров за нов председател на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ). По думите му има цели три страници с аргументи за номинацията, зад които са застанали депутатите от ГЕРБ и други политически сили.

„Миналата година и аз съм един от тези, които предложихме в парламентарната комисия, под обхват да бъдат и всичките новоизбрани над 6000 съветници, защото в местните власти има огромен ресурс, който някъде е предмет на корупция“, каза още Гърневски.

Благодарение на парламентарната антикорупционна комисия, КПКОНПИ, прокуратурата начело с Цацаров и Гешев до настоящия момент има запопирани над 4 млрд. незаконно придобито имущество. Ако 1/3 от заграбеното по време на прехода се върне, ще се говорим за 3 пъти по-високи заплати, заяви депутатът от ГЕРБ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:07 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 2 rate down comment 0
bgMan
преди 4 години
Точно пък ГЕРБ....., точно пък това недоразумение Спас Гърневски....!!!Т.нар. антикорупционна комисия всъщност никога не е работила. Единствено е симулирала че не е в летаргия, докато дупетатите в нея имат единствена грижа да обгрижват добре семействата и любовниците си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 4 rate down comment 0
GisAdmin
преди 4 години
Поддържаш, докато не видиш по-добра алтернатива. Все едно тази в момента е била видяна и приета от поддръжник като теб. Не си съгласен отговорността да е на всички? Все едно сега като е на някой отговорността в момента, та има полза?П.С. Надявам се че няма да имаш повече уточнения, защото това също се използва за поддържане на текущото статукво :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 0 rate down comment 2
Бидонойл
преди 4 години
Едно уточнение: Поддържам статуквото само докато не видя по-добра и най-вече осъществима алтернатива. Да, прочетох за твоята, но не съм съгласен. Управление без власт значи управление без отговорност.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 0
GisAdmin
преди 4 години
Човека НЕ предлага алтернатива, той протестира. То си поддръжник на статуквото и защитаваш текущото състояние, като го нападаш с предложение за алтернатива...Аз ще ти дам алтернатива, но никой няма да й обърне внимание или да я използва: Управление без власт! Система на управление в която да НЕ се включва вземането на решение от един или няколко индивида.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 3
Бидонойл
преди 4 години
Това, че политиците са маскари е ясно. Интересува ме ти какво предлагаш: Да върнем на власт тези, които ни точеха кръвчицата преди да дойдат ГЕРБ, или направо да разтуряме Събранието и да се откажем от демокрацията. Защото да пцува политиците всеки може, но ако не е в състояние да предложи по-добра алтернатива, то си остава в сферата на кръчмарските приказки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 0
nkavrakov1982
преди 4 години
Причината е че народа е *** и скланя глава да му точат кръвчицата една шепа народ в Народното Събрание. Що всички се правят на луди. И децата са наясно какво се случва, защо България няма пари, и защо ни е такова дереджето.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 0
lyusien
преди 4 години
Я стига Гърневски За 30 години няма осъден нито един висш политик магистрат министър висш държавен чиновник и кмет на голям град Какви ли не комисии се изредиха но за сега това са фактите За да няма нито един осъден по висшите етажи на властта може да има само две причини - Първо или България е една много светла държава с никаква корупция по високите етажи като Финландия Швеция Дания Норвегия и Швеицария или Второ -всички тези комисии правораздавателни органи и обществото губят тотално битката с големите бандити крадци и корумпирани измамници и намазаните им адвокати голяма част от които са бивши прокурори съдии и следователи Ти кажи каква е причината Гърневски ........
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 0
nkavrakov1982
преди 4 години
Ех, питам се кога ще се събуди тоя заспал народ, да ви омете всичките там горе?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още