IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Канадски моден магнат готви оферта за Aston Martin

Това доведе до силен скок в стойността на книжата на компанията. Минути преди 16 ч. Те отбелязват ръст от близо 14,5% на борсата в Лондон

16:03 | 05.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Канадският моден магнат Лорънс Строл планира да даде оферта за придобиване на производителя на едноимените луксозни автомобили Aston Martin Lagonda Global Holdings Plc. Това съобщава специализираното издание Autocar, цитирано от Bloomberg.

Това доведе до силен скок в стойността на книжата на компанията. Минути преди 16 ч. Те отбелязват ръст от близо 14,5% на борсата в Лондон.

Според Autocar Строл иска да придобие контролиращ дял в изпитващия затруднения британски автомобилопроизводител. Изданието обаче не посочва откъде разполага с информацията си.

Aston Martin трябва да се справя със забавяне в продажбите и ниска печалба, обвързвайки бъдещия си растеж с пускането в продажба на първия си спортен автомобил. Доставките от новия модел обаче няма да започнат преди средата на следващата година.

От компанията все още нямат официален коментар по въпроса с очакваната оферта.

Строл, който също така притежава и състезателния отбор Racing Point Formula One, има нетно състояние в размер от над 2 млрд. паунда (2,6 млрд. долара), след като инвестира в марки като Pierre Cardin, Ralph Lauren и Tommy Hilfiger.

Въпреки поскъпването си в четвъртък стойността на книжата на Aston Martin остават на една трета от това, което струваха при излизането на компанията на пазара през октомври 2018 г. Това прави производителя най-зле представящата се новоизлязла на пазара в Лондон компания от над две години насам.

По данни на Bloomberg около 36% от акциите на Аston Martin се търгуват. Фирмите ца частен капитал Investindustrial и Adeem контролират над 60% от книжата, посочват анализатори от Bernstein .

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още