IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Икономическа полиция ще направи проверка в Перник по повод проблемите с водата

Премиерът е разпоредил възлагането на проверката

12:17 | 26.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Министър-председателят Бойко Борисов е разпоредил на директора на главна дирекция "Национална полиция" Христо Терзийски да възложи проверка на икономическа полиция във връзка с кризата с водата в Перник, съобщиха от пресцентъра на правителството.

"Икономическа полиция цялата да дойде в Перник и всичко по трасето да бъде събрано, разпитано, документ по документ да се проверява", е разпоредил премиерът. Той е инспектирал дейностите по обследването на клон 2 от водопреносната мрежа на града, където се губят огромни количества вода.

Министърът на икономиката Емил Караниколов обяви, че специализирана фирма за рехабилитация и изграждане на подземни тръбопроводи заедно с екипи на ВиК ще заснемат с робот-капсула водния цикъл под земята, за да се установи къде се губи водата и къде има течове.

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков докладва, че вече има командировани екипи от други ВиК дружества, които подпомагат ремонтите дейности. По инициатива на МРРБ е монтиран и спирателен кран на главния водопровод преди завод Стомана.

Питейна вода за жителите на Перник е осигурена, изпратени са два тира с минерална вода, както и водоноски. ю

Премиерът разпореди и максимално да се ускори работата и по основния ремонт и реконструкция на пречиствателната станция за питейни води на Перник, за което правителството отпусна 3,2 млн. лева, допълва прессъобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още