IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

KFC се извинява за своя "сексистка" реклама в Австралия

15-секундният клип, който все още циркулира в YouTube канала на KFC Australia, е събрал повече от 28 000 гледания

21:30 | 21.01.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Getty</em></p>

Източник: Getty

KFC се извини за своята непристойна реклама в Австралия. Това се случи след като местна организация призова за бойкот на гиганта за бързо хранене заради рекламния клип, определен като „сексистки“, съобщава Australian Associated Press, цитирани от Ройтерс.

"Извиняваме се, ако някой е обиден от най-новата ни реклама. Нашето намерение не беше да стереотипизираме жени и млади момчета в негативна светлина",  заявиха от  Yum! Brands Inc. в изявление до Australian Associated Press.

Не става ясно веднага дали KFC ще предприеме някакви действия спрямо излъчването на рекламата. 15-секундният клип, който все още е в YouTube канала на KFC Australia, е събрал повече от 28 000 гледания.

Отговорът на KFC дойде след като Collective Shout, група, която води кампания срещу обективизацията на жените, заклейми рекламата и определи посланието й като „стъпка назад към архаичните стереотипи, при които младите жени са обективизирани сексуално заради мъжкото удоволствие“.

„Реклами като тази подсилват фалшивата идея, че не можем да очакваме по-добро от момчетата. Това е още едно проявление на нагласата „момчетата са си момчета“, което пречи на способността ни да оспорваме сексистки идеи, които допринасят за неуважителното поведение към жените и момичетата, заяви говорителят на групата Мелинда Лишевски.

Докато мнозина не одобриха рекламата, други споделиха в Twitter, че я намират за „забавна“ и споделиха, че според тях компанията няма нужда да се извинява.

KFC Australia не отговори на искането за коментар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
Един Българин
преди 4 години
Сексистско...тия "западни" дуржави се побъркаха! Съвсем нормална реклама, която е добър опит, но не додостатъчен да ме накара да ям КФЦ ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още