IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Напрежението в Близкия изток донесе силен край на 2019 г. за Lockheed Martin

Компанията повиши прогнозите за продажбите си благодарение на високите доставки на изтребителите F-35

19:19 | 28.01.20 г. 13
<p>
	<em>Снимка: Carla Gottgens/Bloomberg</em></p>

Снимка: Carla Gottgens/Bloomberg

Lockheed Martin прогнозира по-високи от очакванията на анализаторите приходи през 2020 г., след като резултатите в края на 2019 г. на компанията, която е доставчик номер едно на въоръжение за Пентагона, са били благоприятствани от по-високите продажби на самолети и ракети и от засиленото геополитическо напрежение в Близкия изток, предава Ройтерс.

Книжата на Lockheed поскъпнаха с 2,5% в предборсовата търговия, след като компанията обяви по-добра от очакванията печалба през четвъртото тримесечие и повиши прогнозата за приходите си през 2020 г. до диапазон между 62,75 млрд. долара и 64,25 млрд. долара. Това е повече от очакваните от анализаторите около 62,61 млрд. долара.

Напрежението между САЩ и Иран през последните няколко месеца помогна за увеличаването на покупките в областта на отбраната, което е било от полза за Lockheed и други производители на въоръжение. Продажбите в подразделението за ракети и противопожарен контрол са нараснали с 14% през тримесечието благодарение на по-високия обем при тактическите и ударни ракети.

Книжата на компанията поскъпнаха с около 4,5% и достигнаха рекорден връх на 3 януари, след като при удар с американски дрон беше убит иранският военен командир Касем Солеймани.

Компании със сключени договори в областта на отбраната като General Dynamics, Lockheed и Northrop Grumman се очаква да се представят силно през тази година в унисон с обичайното представяне на сектора в годините на президентски избори.

По време на тримесечието Пентагонът обяви подробности за цените в споразуменията си с Lockheed, които понижават с 12,7% разходите за изтребителите F-35A, които министерството на отбраната смята да купи до 2022 г.
Подразделението за аеронавтика на Lockheed, което произвежда F-35, е постигнало ръст на приходите от продажби с 9% през тримесечието до 6,3 млрд. долара.

F-35 се предлага в три конфигурации – модел А за американските военно-въздушни сили и съюзниците на САЩ, F-35 B-модел, който може да извършва полети на кратки разстояния и вертикални кацания, и варианта за самолетоносачи F-35C jets за американските военноморски сили.

Според споразумението, което беше договорено през юни м. г., самолетите от модела F-35A, който е най-разпространената версия на машината, ще струват по 82,4 млн. долара през 2020 г., 79,17 млн. долара през 2021 и 77,9 млн. долара през 2022 г.

Споразумението означава, че американското правителство и съюзниците му планират да закупят 478 изтребителя F-35 на цена от 34 млрд. долара през идните три години. Тъй като Конгресът все още не е одобрил бюджетите за следващите години, споразумението представлява ценови „варианти“ за САЩ.

Програмата F-35, която съставлява около 25 на сто от годишните приходи на Lockheed, е доставила 134 самолета през 2019 г. и цели да достави 141 изтребителя F-35 през 2020 г.

Lockheed съобщи, че очаква печалбата й от акция през 2020 г. да бъде в диапазона между 23,65 и 23,95 долара за акция, което е под прогнозите на анализаторите за 24,30 долара на акция, сочат данни на IBES от Refinitiv. В миналото Lockheed започваше годината със скромни очаквания и ги надминаваше в течение на времето.

Нетната печалба на компанията е нараснала до 1,5 млрд. долара, или 5,29 долара на акция, през четвъртото тримесечие до 31 декември спрямо 1,25 млрд. долара, или 4,39 долара на акция, година по-рано.

Средните очаквания на анализаторите бяха, че компанията ще постигне печалба от 5,03 долара на акция.
Нетните приходи от продажби са се увеличили с 10,2% до 15,88 млрд. долара, което е под очакванията на анализаторите за 15,29 млрд. долара.

Компанията съобщи, че е платила данъци, равняващи се съответно на 18,2% и 14% от приходите й през тримесечието и за годината до 31 декември 2019 г., спрямо 15,5% и 13,6% през тримесечието и годината до 31 декември 2018 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

11
rate up comment 3 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 4 години
Бе щом те кефи да верваш в дедо Коледа, давай... :lol: Току виж и за USAF почнали да правят от новите Ф16-ки ... от тея, с различния силует и даже още по-барнати - поне 7-8 поколения в развитие... Дет се вика - цел завод нов дигнаха ... в щата Незнамкойси хем... специално за ... Борнео, Бурунди и Булгария, що да не си напраат и за тех пешестотин бройки от това чудо на техниката... ;) :lol:Съгласен съм със сичко, само не ме почвай с линкове... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 2 rate down comment 4
zelka007
преди 4 години
хммм ... поливаме ние , не ни бери грижа . знаеш ли какви тарикатски водоноски е набарала данчето , манечки , пърпорят из паркове и градинки сутрин , поливат ... нема ги онези щастливи беззъби по-тъмничките с гумените ботуши дето да поливат със зиловете ... ами дето пишеш на georgi_shum за бомбенето ... ами първото дето ми идва на ум е втори и пети щурмови отряд на вагнер ... много грозно клипче има из мрежата , като на компщтърна игра , ама с живи хора ... второто дето ми иде на ум е онези клипчета , дето бомбиха топ-моделите им за пво системи от последната линия на отбраната панцир-с1 с термо камери уж , да не ги ловят самонасочващите се ракети ... също много впечатлително ... особено онова дето крилатата ракета лети към него , а той стреля ракета след ракета и тя маневрира и не може да я улучи ... и турците дето гътнаха онзи щурмовак ... или да не го броим него ... тъй , това е официално ... иначе не ги бомбят по принцип . прав си , джиткат си бизнеса . а нетаняху и до тука прескача , що да гостува само в кремля ? гледа си бизнеса ... :)))я кажи са , какво в новите Ф16-ки е от 1970 ... :))) ... даже силуета е различен вече ... всичко е барнато в тях и е поне на 3-4 поколения в развитие ... това е все едно да напишеш че голф 6 е като голф 2 ... :))) ... м/у другото пилотите за първите заминаха на обучение ... мини '23 , млад пенсионер ще си , така поне разправяш , ще пием по едно столично , ще поседнеш на пейка за 9 бона да видиш как е , па ще позяпаме парада и поразфърляните и стройни софиянки ... ти ще разправяш как е било едно време и колко е зле вече , пък ние ще се съгласяваме с теб ... нали трябва да уважаваме по-възрастните ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 5 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 4 години
Зельо, бегай да стрижеш калинки и да празнуваш - вие дадохте своята лепта за успешната година на Локхийдедиквоси... И да полееш цветята на площада, дето ше посрещате най-новите Ф-16/клок 1970, дето си платихте и завода за тех в аванс... в щата едикойси... ;) :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 5 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 4 години
Сигур, щот си правят квот си искат евреите, затова Натаняху е по-често у Кремъл, отколкото при лудата си жена... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 5 rate down comment 5
Mavi Goz
преди 4 години
заради това ли евреите си летят и бомбят из Сирия със 35цата, както си искат :)И колко руски обекта избомбиха в Сирия...? И изобщо, кой и кога за последно посмя да избомби нещо на тази смешна и безпомощна държава Русия, която произвежда оръжие от каменната ера....? :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 9 rate down comment 6
zelka007
преди 4 години
те със старата Ф16-ка ги бомбиха ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 9 rate down comment 7
zelka007
преди 4 години
су-то като е евтин и невидим що не го взимат :)))и колко мислиш че струват 15-20 минути полет с рассиянските резачки ... ако мислиш , че се различават като пари , да ти кажа не леж ич на тая кълка ... :)))и това е само ф35 все пак , виж ф22 е абсоллютното въздушно превъзходство ... там само рассиянските генералисимуси могат да цъкат и да попийват стаканчици водчица ...значи , абсолютно невидим самальот няма ... всеки опитен оператор на нискочестотен радар може да го хване ... въпросът е кога го хваща ... когато вече е на растояние на което е пуснал противорадарна ракета и е избягал ... :))) ... това първо ... и второ високочестотен радар за водене на цел нема как да го държи постоянно на фокус ... стелт е технология от няколко неща , не е само отражателна способност ... начин на заход , маньоври , отражателна способност , топлинна следа , активни примамки ... един куп гяволъци е ...ти верно ли за високотехнологичната рассиянска армия ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 10
дядя Вова
преди 4 години
....НАТОвска....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 11
дядя Вова
преди 4 години
Зона A2/ADникоя МАТОвска държава не може да направи срещу високотехнологична армия. Медицински факт!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 11
дядя Вова
преди 4 години
Зеле, много си далече от военната проблематика.ф-35 е ужасно скъп, с още по-ужасно скъпа поддръжка.Невидим е само за африканските държави.Руснаците го виждат с техните задхоризонтни радара на хиляди километри - още щом се отдели от пистата.*** какво да ти разправям, слушай началниците си:Адмирал ВМС США посоветовал союзникам брать пример с Россииhttps://rg.ru/2020/01/28/admiral-vms-ssha-posovetoval-soiuznikam-brat-primer-s-rossii.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още