IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Корабът, който трябва да завърши „Северен поток-2“, отплава от Владивосток

Очаква се плавателния съд да достигне Сингапур на 22 февруари

16:39 | 10.02.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

В неделя (9 февруари) корабът „Академик Черский“ - за който се предполага, че ще завърши строежа на проекта „Северен поток-2“, е отплавал от руското пристанище „Находка“ край Владивосток, насочвайки се към Сингапур. С това се потвърждават слуховете, че Русия ще се опита да завърши сама полагането на тръбите от проекта за газопровода, съобщава Law & Lawyer Journals, позовавайки се на сведения на руската агенция RIA Novosti, която е цитирала данни от Vesselfinder. 

Очаква се плавателния съд да достигне Сингапур на 22 февруари.

След като в края на декември миналата година президентът на САЩ Доналд Тръмп одобри бюджета за отбрана, в който бяха включени и разпоредби за санкции срещу участниците в строежа на газопровода „Северен поток-2“, швейцарското дружество Allseas, чиито кораби полагат тръбите по проекта, спря дейност заради заплахите от американски санкции, като се оттегли от инициативата.

Към днешната дата са поставени повече от 2300 км тръби, като общата дължина на газопровода трябва да бъде 2360 км.

През януари 2010 г. ръководителят на „Газпром“ Алексей Милер заяви, че проектът ще бъде завършен от Русия като се използва корабът „Академик Черский. За работата по полагането на тръби в Балтийско море, според Милер, ще е необходимо допълнително обучение.

„Северен поток-2“ включва две тръби с общ капацитет от 55 млрд. куб. м газ годишно. Съоръжението тръгва от руска територия, преминава по дъното на Балтийско море и достига Германия, заобикаляйки основни транзитни страни като Украйна, Полша и Беларус.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
IQ96
преди 4 години
Дали няма да го нападнат пирати?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още