IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще има ли дебат за ефективността от кохезионната политика?

Разликите в стандарта при приемането на европейски пари са намалели, предупреди Димитър Манов, управител на консултантска фирма "Сибола"

12:04 | 13.02.20 г.
Ще има ли дебат за ефективността от кохезионната политика?

"Като цяло кохезионната политика и политиката за подкрепа на земеделските райони са основните пера на европейския бюджет, затова представляват съществена част от дебата за разходването му. По отношение на кохезионната политика имаме доста съюзници", смята той.

Димитър Манов очерта нова тема в рамките на дебата от страна на ръководството на европейската либерална партия "Обнови Европа", а именно продължаващата подкрепа на държавите от Източна и Южна Европа с логиката, че те са нетни бенефициенти на човешки ресурс за държавите от Западна Европа.

"Разликите в стандарта у нас са намалели", предупреди експертът.

Според него напълно естествено е да се дават повече европейски средства за отбрана, иновации, миграция, за Зелената сделка и климатичните промени. Манов е убеден обаче, че основните политики ще продължат да са водещи.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още