IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

АПИ: Ще правим актуализации в тол системата само през нощта

Не имало задръствания на митниците заради сутрешния срив, твърди Олег Асенов

14:13 | 02.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Актуализациите в тол системата ще се правят само нощно време. Това каза по време на брифинг проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), цитиран от Агенция „Фокус“.

„Издали сме такава заповед и нашите големи желания са да удовлетворим клиентите, като ще редуцираме актуализациите само в почивни дни“, допълни той. 

„Винаги има какво да научи човек в експлоатацията на такава голяма система. По-важното е да поправя грешките и да върви напред, така че обслужването за клиентите на пътя да е по-добро“, каза още той.

Припомняме, че само ден след като бе въведена официално, тол системата отново затрудни шофьори и превозвачи. Бизнесът получи гратисен период до 27 март, в който камионите могат да пътуват без бордови устройства и GPS тракери, а отчитането ще става с маршрутни карти. Конзолите за продажба обаче не работеха в продължение на няколко часа тази сутрин.

Според Асенов не е имало задръствания на митниците заради забавянето на тол системата сутринта, защото от АПИ реагирали навреме. По думите му до момента закупените маршрутни карти са над 20 хил, като само за половината ден приходът е над 270 хил. лева. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още