IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коронавирусът обърка стриктните графици на Холивуд

В сряда стана ясно, че премиерата на новия филм от поредицата за Джеймс Бонд „Няма време да умра“ ще бъде отложена до ноември заради епидемията

19:30 | 05.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: БГНЕС</em></p>

Източник: БГНЕС

След като миналата седмица взеха решение да отложат снимките на „Мисията невъзможна 7“, Paramount Pictures забравиха да отменят партито за добре дошли в хотел Gritti Palace във Венеция, Италия. В резултат на това техническите работници имаха на разположение угощение със сребърни прибори и изящен порцелан в полупразната банкетна зала, съобщава Bloomberg.

Подобни обърквания и излишните разходи, които ги съпътстват, са характерни за Холивуд във времена на сътресения, причинени от коронавируса. Снимките на определени локации често се планират години по-рано, и за тях е платено разсрочено. След като спряха снимките във Венеция, от Paramount заявиха тази седмица, че заснемането на „Мисията невъзможна“, което трябваше да се извърши в Рим този месец, също ще бъде забавено. Дори завършените филми са изпаднали в немилост - затворените киносалони в Азия принудиха студията да отложат някои премиери и да преосмислят графиците си до края на годината. 

В сряда стана ясно, че премиерата на новия филм за Джеймс Бонд „Няма време да умра“ ще бъде отложена до ноември на фона на стопирания китайски пазар и сринатата посещаемост на киносалоните във Франция, Италия, Хонконг и Южна Корея.

Възможно е още филмови премиери да бъдат отложени с надеждата, че страхът от коронавируса ще отшуми след няколко месеца. Но никой не може да предвиди колко скоро ще бъдат премахнати правителствените ограничения или кога киноманите ще се почувстват комфортно в препълнен киносалон.

Отлагането на новия филм за Бонд и перспективата за по-нататъшни сривове изпратиха в посока надолу акциите на кино операторите. Ценните книжа на AMC Entertainment Holdings поевтиняха с 10% по време на търговията в Ню Йорк в четвъртък. Акциите на Cineworld Group от Великобритания, която е собственик на веригата Regal в САЩ, отбелязаха срив в цената си с рекордните 24%.

Тези отлагания могат да струва по 1 милион долара на ден, предупреждават от Squire. Фестивалите и пресконференциите, включително анонсирането на платформата Disney + в Европа, също бяха отменени. Apple заяви в сряда, че няма да участва във фестивала South by Southwest в Остин, Netflix Inc. също се отказва, заяви говорител на компанията в сряда.

Холивудските филмови продукции са щателно планирани, затова е още по-болезнено, когато нещата се объркат. Всеки час от всеки ден е насрочен за определени задачи - уговорено е затварянето на градски части, платено е участието на десетки или стотици членове на снимачния екип, според Тайлър Томпсън, продуцент и президент на Cross Creek Pictures.

„По отношение на продукциите, които поставят пауза на нещата - това е разумното решение в този момент“, смята Шон Робинс, анализатор от Box Office.

„Колкото и да искаме да гледаме тези филми, приоритет №1 е да преминем през здравната криза в момента“, добавя той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още