IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финансовите министри на ЕС ще обсъдят мерки за рестартиране на икономиките

Министрите няма да се срещнат, както беше планирано, а ще проведат видео разговор

11:51 | 15.03.20 г. 5
<p>
	<em>Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg</em></p>

Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg

Финансовите министри от Европейския съюз ще проведат видео разговор в понеделник, за да обсъдят влиянието на коронавируса и мерките за рестартиране на икономиките в блока, предава Ройтерс. 

Председателят на Еврогрупата Марио Сентeно обяви в туит, публикуван късно снощи, че усещането за спешност и необходимостта от координирани усилия са безпрецедентни. 

Еврогрупата трябваше да се срещне лично в Брюксел в понеделник, а първоначалният план включваше и разглеждане на въпросите за Гърция, последвани от дискусия за коронавируса между министрите от 27-те страни членки. 

Сентено, който е финансов министър на Португалия, обяви, че срещата ще се проведе чрез видео връзка, като се имат предвид рестриктивните мерки за овладяване на вируса, включително и в Белгия. 

“Тази среща на Еврогрупата ще бъде важна стъпка в нашия път за овладяване на вируса. Убеден съм, че, докато ситуацията се развива, ще дойдат нови стъпки. Ще стоим обединени, за да преодолеем страха и да рестартираме нашите икономики”, заяви Сентено. 

Във фокуса на дискусията вероятно ще бъде планът на Европейската комисия, обявен в петък, за насърчаване на разходите в секторите на икономиката, засегнати от коронавируса, и за позволяването на страните от Европейския съюз да имат по-големи дефицити, за да помогнат на бизнеса. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:21 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 0
dikens15
преди 4 години
Прав си, вирусчето е изкуствено създадено!!! Това си е биологично оръжие пуснато първо срещу китайците. Кой и защо го е пуснал, оставям на вас да се досетите.https://btvnovinite.bg/svetut/ruskijat-profesor-dmitrij-edelev-rusija-ima-razrabotena-vaksina-sreshtu-koronavirusa.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 0
dikens15
преди 4 години
Виждам, че си на прав път- разкриваш демократични модели и ценности!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 2
studioaa
преди 4 години
Ще видим пълен провал на печатницата, но ще видим голям растеж наистина - но не на акциите и имотите, а на тоалетната хартия, хляба, витамините и имуностимулаторите както и на некролозите и ковчезите...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 2
Dr. Vatnikov
преди 4 години
Пускайте печатницата и това е.Ако и 80%+ стигнат и до бизнеса, ще е супер, все пак по трасето ще има някои "такси"...:))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
Valentin13
преди 4 години
и като си пимисли човек, тези хорица колко много пари получават, а колко са безпомощни и жалки. излиза, че колкото по нависоко е един чиновник, по-малко знае и разбира. извода е, чиновниците в текезесето. не ми се иска да повтарям девети септември, но алюзиите са много. твърде много бюрократи има в Европа, които нахално се наричат технократи. политиката на де-глобализацията вече започна, доста болезнено, но няма как иначе.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още