IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon спира да приема несъществени продукти в складовете си

Компанията се фокусира върху няколко категории продукти, които смята за важно да доставя в този момент

20:40 | 17.03.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Luke Sharrett/Bloomberg</em></p>

Снимка: Luke Sharrett/Bloomberg

Amazon.com спира търговците да изпращат несъществени продукти до складовете на компанията в Съединените щати и Великобритания до 5 април – най-новият ход на интернет гиганта в опит да освободи място инвентар за много по-необходими стоки, които липсват в момента заради епидемията от коронавирус, предава Ройтерс.

В обръщение към търговците, изпратено днес, Amazon посочва, че наблюдава засилено търсене онлайн от страна на потребителите. В момент, в който част от запасите ѝ намаляват, включително на медицински продукти, компанията ще даде приоритет на някои категории стоки.

Amazon определи пет категории като ключови продукти, които ще продължи да доставя – бебешки продукти, здравни и такива за домакинството, красота и лична грижа, продукти за домашни любимци, хранителни стоки, индустриални и научни.

Ходът следва обявявяването на новината, че Amazon ще наеме 100 хил. служители за своите складове, в опит да се справи с огромното търсене и ръста на онлайн поръчките, свързани с факта, че хората трябва да останат у дома заради пандемията от коронавируса.

Търговците трети страни носят около половината от продажбите на Amazon. Компанията позволява на тези, с които работи, да ползват нейната верига за доставки и възможността стоките им да достигат по-бързо до клиентите.

Amazon не е отговорила веднага на запитванията за коментар по темата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
khao
преди 4 години
Тия трябва да бъдат разцепени от регулаторите ... крайно некоректна компания !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още