IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Balenciaga и Saint Laurent започват производство на медицински маски

Обекти на двете модни марки във Франция ще снабдяват с маски болниците в страната

13:46 | 23.03.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Marlene Awaad/Bloomberg</em></p>

Снимка: Marlene Awaad/Bloomberg

Френският гигант в производството на луксозни стоки Kering съобщи, че работилниците на Balenciaga и Saint Laurent във Франция ще преминат изцяло към производство на медицински маски, съобщава Bloomberg.

Модните марки ще започнат производството веднага щом получат одобрение от френските власти. Продукцията ще бъде доставяна на болниците в страната. Отделно от това Kering ще дари допълнително 3 млн. маски, поръчани от Китай.

Производствените обекти на двете модни къщи включват завод за конфекция в град Анжер на Saint Laurent и работилница на Balenciaga в Париж, съобщиха от конгломерата.

Междувременно Gucci – вай-голямата марка на Kering, също очаква одобрение от италианските здравни власти за започване производство на медицински маски.

В неделя от френското министерство на здравеопазването съобщиха, че епидемията в страната „продължава да се разпространява и влошава“. Регистрираните случаи на заразени вече са над 16 000, а смъртните случаи са 674 седмица след въвеждането на извънредно положение за гражданите.

Saint Laurent и Balenciaga са две от най-разпознаваемите френски модни къщи. И двете се радват на силен растеж през последните години. Акциите на компанията майка Kering обаче се сринаха с 30% от началото на годината на фона на извънредната обстановка на много места по света и ограниченията за пътуване, които на практика замразиха френското търсене на луксозни стоки и нанесоха значителен удар по сегмента в Азия.

Компанията, управлявана от най-богатия европеец Бернар Арно, следва примера на конкурента LVMH, чиито заводи за козметика на Christian Dior и Givenchy започнаха производство на дезинфекциращи гелове. Самолетопроизводителят Airbus от своя страан донесе 2 млн. предпазни маски от Китай в Европа, като по-голяма част ще бъдат разпределени между нуждаещите се страни, а част ще остане за персонала на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:56 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
ing5rov
преди 4 години
и колко ше струва "бутиковата" маска ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още