IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пропука ли коронавирусът модела на европейска демокрация?

Солидарността в Европейския съюз е само на думи, посочи италианският бизнесмен Анселмо Капороси

21:27 | 25.03.20 г. 24
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Европейския съюз (ЕС) е модел на демокрация, който е уникален в цял свят. Но икономическата криза, коронавирусът и липсата на солидарност го застрашават от разрушаване. Европейската солидарност е само на думи. Това мнение в ефира на Bloomberg TV Bulgaria в предаването "Светът е бизнес" изрази бизнесменът Анселмо Капороси.

"Има различни интерпретации за случващото се в Италия. Има много туристи от Китай в Италия. Някои теории са конспиративни. Други хора смятат, че това е случайност", посочи той, но е категоричен, че италианската реакция закъсня. "Сега взетите мерки са сериозни. Ако бяха взели тези мерки преди седмица, нямаше да се случи тази ситуация“, смята бизнесменът.

Той е убеден, че ЕС е едно семейство и трябва в добро и лошо неговите членове да бъдат заедно.

Анселмо Капороси обаче има усещането, че Европа е изоставила Италия и напомни, че само три страни оказват подкрепа - Русия, Китай и Куба.

"Болните в страната са повече от над 50 400, излекувани са 7432. Починалите са повече от 6077", твърди бизнесменът.

Той коментира и мерките, предприети за икономическа подкрепа с гласуване на програма за 25 милиарда евро.

"Ще се помага да се закупят новини машини за болниците, продължават се сроковете за плащане на данъци, ще се платят осигуровки, ще се погасят кредити към банките. Ще се помага на проблемните предприятия", уточни Анселмо Капороси.

Според него правителството в Италия се справя добре с решаването на едни проблеми срещу разпространението на пандемията, но не и с други, които не са достатъчно сериозни.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

24
rate up comment 2 rate down comment 1
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Пияниците изпратиха две пръскачки на камиони и мyрзилажа заподскача в екстаз.На всеки вече му е ясно, за каква "помощ" става въпрос.А през това време тьотките *** като мухи от коронавируса, но за да върви пропагандата, му казват ОРВИ.Нищо, но за сметка на това еврото гони вече 90 рублички, а Венецуела пусна петрол по 5 долара за барел.Честито!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 2 rate down comment 4
serafima
преди 4 години
Зелка ли си, тиква ли си, но няма логика в това, което пишеш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 1 rate down comment 2
Sokratus
преди 4 години
https://twitter.com/guerini_lorenzoВ този профил всеки член ан клуба, може да види, кой, кога и защо е доставил медицинско оборудване и помощ на Италия. А пък google ви предоставя възможност да си преведете италианския на любимивият ви руски, за да разберете всичко!;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 1 rate down comment 2
Sokratus
преди 4 години
Малии извинявай! Не бях прочел коментар номер 10!!!Ама ти си бил виден член на Клуба!!!Още веднъж извини ме за леките обидни намеци!хахахаха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 1 rate down comment 2
Sokratus
преди 4 години
https://theaviationist.com/2020/03/22/u-s-air-force-relief-mission-to-covid-19-crisis-in-italy-begins-from-ramstein-ab/?fbclid=IwAR3GvMeAltBUomhwaUQ5vhTodJgHY2brwla5Ou11lAm8-zsm4mrXzuJoIWwНякакви други желания имате ли, Неинформираний!Не знам за какво си използвате главите - но определено не е за мислене!Но въпреки това, може да напишете в google, а ако не - питайте АгентОО7. Той има специална търсачка и има линкове за всичко!хахаха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 1 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 4 години
Гледам, следиш руски медии. Там и такива неща се срещат, а в коментара на губернатора на Ломбардия можете и да се познаете със зеления зарзават - хубава и точна дума е употребил: Губернатор северной итальянской области Ломбардия Аттилио Фонтана поблагодарил РФзапомощь вборьбе сэпидемией коронавируса иобрушился скритикой натех, кто занимается политическими спекуляциями наэту тему. Обэтом онзаявил входе видеомоста сжурналистами Ассоциации иностранной прессы. Нужно отказаться отполитической полемики. Яговорю спасибо России занаправленных врачей идругого персонала. Всегда есть кто-то, шакалы, которые спекулируют наэти темы, сказал Фонтана.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 0 rate down comment 5
Mavi Goz
преди 4 години
Ше броиме пилците наесен... ;) Не си достатъчно умен, за да даваш оценки на ходовете на Вовата - щом на такива като тебе е ясно, начи 100% не е това... ;) Когато се разнесе пушилката из издуханите медии, които четете, ше се види какви са били целите на тоя десант - все пак това са 15 самолета Ил-76 - с два пъти по толкова прехвърли контингент в Сирия, който обърна изгубена вече война срещу половин свят... ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 2 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 4 години
Ооо, йес! Те още не са се разопаковали и започнали работа, обаче La Stampa вече им е сметнала ползата. Чекай да поработят и ше видиш и Дойче зеле, Блумбърг и WSJ кви анализи ше напишат...Зарзаватът отдолу вече приписа на американския евангелистки къмпинг функцията на военно-полева болница - от там ше дойде решаващата помощ, нема как... Само чети прайлните медии.. ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 1 rate down comment 2
zelka007
преди 4 години
дето пишеш всеки праща каквото има ... едните пратили полева болница + 70 лекари сестри и техници , щото има нужда от нея очевидно , даже на сайта на организацията я има пълна с пациенти вече , а рассияните пратили 100 вирусолози и епидемиолози и осем медицински екипа с десетки части оборудване ... мдаааа ... да шл якнем викаш и какво точно съдържат тези осем военни бригади за апокалипсиса дето викаш ... :))) ... вероятно са такива , защото са част от ядрените, биологичните и химическите защитни войски на руските въоръжени сили. значи изпратили са това :http://***.afrocom.ru/common/upload/offer/mka-pba-e2016.pdf+ обслужващият персонал . накратко - полева лаборатория , заместваща такава стационарна . в случаят лаборатории има в италия , тестовете са кът ... :))) ... кат са пи чове рассияните що не пращат тестове ... :))) ... освен това са изпратили и това https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%9C%D0%A1-65да се дезинфекцират :))) ... + тилови единици за охрана + полева кухня за тях + команден център ( закъде без него :))) ) ... та тъй с рассиянската помощ "от рассия с любов" ... помпозно като на парад с 14 самальота , да не вземе некой да пропусне че са изпратили 1 лаборатория с персоналът и службата за дезинфекция към нея ... никой не подценява това като помощ , напротив , виждаш че хората благодарят . ама да рипате в захлас ... какво небивало геройство ... нещо невиждано в историята ... :))) ... оценяват го като много добър ПР ход на вовата и в това няма спор ... :))) ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 5 rate down comment 1
Стоян Петров
преди 4 години
За руската помощ за Италия : 26.03.2020, 14:59La Stampa: 80% российской помощи Италии бесполезно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още