IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Adidas търси над 1 млрд. евро подкрепа от Германия

Компанията води преговори с държавната банка KfW, твърдят източници на Bloomberg

23:20 | 03.04.20 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg</em></p>

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Германският производител на спортни стоки Adidas търси над 1 млрд. евро държавна подкрепа от Германия, докато се бори със срива на бизнеса си заради пандемията, твърдят източници на Bloomberg.

Компанията води преговори с държавната банка KfW за отпускането на финансов пакет, допълват източниците, пожелали да останат анонимни.

Adidas обсъжда сума в диапазона 1 до 2 млрд. евро под формата на заем, макар че финалната стойност и времето за отпускането ѝ не са решени, коментират източниците.

Книжата на Adidas понижиха цената си с 4,9% днес.

Тази седмица компанията обяви, че ще отмени по-ранното си решение да не плаща наемите на магазините си в Германия за април след негативната обществена реакция. Повечето търговци на дребно (които не предлагат хранителни стоки) в най-голямата европейска икономика затвориха врати поне до 20 април, за да се спре бъдещото разпространение на коронавируса.

Главният изпълнителен директор на Adidas Каспър Рорстед наскоро заяви пред германски вестник, че макар компанията да не се нуждае от директна правителствена подкрепа, Adidas и икономиката като цяло ще се нуждаят от кредит. Представител на компанията е отказал да коментира повече по темата. От KfW също са отказали.

Държавната банка започна програма за отпускане на заеми на 23 март, за да помогне на фирмите, които се сблъскват с недостатъчна ликвидност. Около 2500 компании са кандидатствали за заеми на обща стойност 10,6 млрд. евро.

Миналата седмица туроператорът TUI AG си осигури 1,8 млрд. евро заем от KfW в рамките на една от най-големите подобни сделки в Германия до този момент. Търговецът на потребителска електроника на дребно Ceconomy също е сред фирмите, които искат да участват в програмата, научи Bloomberg News.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 0
terziеv
преди 3 години
Гнус. Огромна компания, а няма резерви за месец! Ми то и за какво са им, когато винаги могат да се обадят на Меркел, за да им даде от тези на хората.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
ing5rov
преди 3 години
мхм ... такива акули активно подпомагат Меркел , сега е неин ред ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
Ruddy
преди 3 години
Те имат ли производство в Германия,че искат помощ от държавна банка?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още