IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Disney вече мисли за мерки в тематичните си паркове, когато отворят отново

Възможно е да се измерва температурата на посетителите

22:28 | 08.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty Images</em></p>

Снимка: Getty Images

Walt Disney може да изисква измерване на температурата на посетителите на тематичните ѝ паркове, когато тези места за развлечения бъдат отворени отново след вдигане на ограниченията на публичните събирания, разкри изпълнителният председател на компанията Бой Айгър в интервю, цитирано от Ройтерс.

Компанията обмисля идеята като един от начините да накара хората да се чувстват сигурни за завръщането си в парковете на Disney, когато последните получат разрешение да се върнат към бизнеса си, допълва Айгър.

“Едно от нещата, които вече обсъждаме, е как да се върнем към някакво подобие на нормалност, защото хората ще трябва да се чувстват комфортно, че са в безопасност”, посочва още той. „Част от това в крайна сметка може да под формата на ваксина, но липсата на такава, може да има по-голям контрол, повече ограничения“.

Disney оперира Walt Disney World във Флорида и Disneyland в Калифорния, както и тематични паркове в Китай, Хонконг, Япония и Франция. В момента всички те са затворени, за да се ограничи разпространението на коронавируса. Компанията не посочва кога парковете отново ще отворят врати.

Walt Disney World, най-посещаваният тематичен парк в света, привлече 58,4 млн. души през 2018 г. според Themed Entertainment Association.

Айгър твърди, че Disney следи усилията на Китай да позволи на хората да се върнат към ежедневните си дейности.

В Китай „не можете да се качите в автобус, метро или влак, или да влезете във висока сграда, без да ви измерят температурата, и съм сигурен, че това ще е така, когато училищата отново отворят“, коментира Айгър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:47 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още