IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Johnson&Johnson изненада с печалба благодарение на търсенето на лекарства

Но влиянието на коронавируса накара компанията да понижи прогнозата за годишнишната си печалба

16:44 | 14.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Bloomberg</p>

Снимка: Bloomberg

Johnson&Johnson надмина очакванията на анализаторите за печалбата си през първото тримесечие заради по-високите продажби на лекарства за рак и продукти като Парацетамол. От друга страна компанията понижи прогнозата за годишните си приходи и печалба заради влиянието на коронавируса, предава Ройтерс.

Акциите на компанията, чийто дивидент се повиши с 6,3% до 1,01 долара на акция, поскъпват с над 3,4% до 144,72 долара в преди началото на борсовата сесия.

Сега компанията прогнозира печалба на акция от 7,50 до 7,90 долара, коригирана на годишна база за 2020 г., в сравнение с предишната й оценка от 8,95 до 9,10 долара.

Johnson&Johnson е първият водещ производител на лекарства в САЩ, който представя своя отчет, след като коронавирусната пандемия принуди болниците да отложат плановите операции, което засегна търсенето на медицински изделия.

Приходите от продажби на медицинско оборудване са спаднали с 8,2% до 5,93 милиарда долара през тримесечието, съобщиха от компанията.

Въпреки това приходите от продажбите на звеното за обществено здраве са се повишили с 9,2% до 3,63 милиарда долара, главно обусловени от по-голямото търсене на продукти като Парацетамол и Ибупрофен, тъй като в началото на блокадата потребителите са се запасявали с основни лекарства.

Приходите от продажбите на фармацевтичното звено на J&J са отчели ръст от 8,7% до 11,13 милиарда долара, подпомогнати от продажбите на лекарства срещу рак Darzalex и Imbruvica.

Нетната печалба на компанията се е повишила до 5,80 милиарда долара, или 2,17 долара на акция, на годишна база през първото тримесечие. В сравнение с това година по-рано J&J регистрира печалба от 3,75 милиарда долара, или 1,39 долара на акция.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:17 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още