IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЕВР: Исканията за поскъпване на топлинната енергия са неоснователни

Регулаторът няма да позволи увеличение на цената на топлинната енергия, подчерта председателят на КЕВР Иван Иванов

11:41 | 16.04.20 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Председателят на КЕВР Иван Иванов. Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Investor Media Group</p>

Председателят на КЕВР Иван Иванов. Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Investor Media Group

Всякакви искания за увеличение на цената на топлинната енергия са неоснователни, посочи председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов по време на видео брифинг. 

„КЕВР няма да позволи увеличение на цената“, подчерта Иванов. „Мога да заявя, че цената на парното отопление за този сезон ще бъде по-ниска от цената на изминалия отоплителен сезон“, добави още той.

По-рано днес стана ясно, че топлофикациите в страната масово са поискали увеличение и то драстично. Във Велико Търново е заявено увеличение на парното от 140,5%. От „Топлофикация София“ са поискали цената да се увеличи с 20%.

„Искам да успокоя всички, че тези цени не са окончателни. „Топлофикация София“ е поискала повишаване на цената, но всички изчисления са направни на база на действащата цена на природния газ до 31 март. Цената, която сме поискали от КЕВР, е дори по-ниска от действащата до 31 март. След като е подадено искането, цената на газа и на топлинната енергия е променена“. Това заяви говорителят на „Топлофикация София“ Елизабет Павлова по Нова телевизия.

„Това наше искане е направено на основание на действащите цени до 31 март и то ще бъде променяно съгласно новите цени, които може би ще бъдат определени от КЕВР“, посочи още тя.

„Към този момента клиентите трябва да са спокойни“, каза Павлова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
крас
преди 3 години
ИВАНЕ- Е - Е Да се надявам да доживея ДЕНЯ в който да те видя на изпънат на ПОДСЪДИМАТА СКАМЕЙКА. Предполагам , че ще дойде видов ден когато ще даваш обяснение защо в сметките ни за ток е вкарано и ЗАДЪЛЖЕНИЕТО ПО КРЕДИТИТЕ ТЕГЛЕНИ ОТ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА "АМЕРИКАНСКИТЕ" ЦЕНТРАЛИ.Как става тя ИВАНЕ, че те теглят кредити , а НИЕ ИМ ГИ ПЛАЩАМЕ?!!ЗАЩО НИКОЙ НЕ ГОВОРИ ЗА СХЕМАТА С ОСОБЕНИТЕ ЗАЛОЗИ В КОЯТО КАТО ТРИ СИНДЖИРА РОБИ Е ВПРЕГНАТ целокупният български народ ???Може би Р. Овч ще ни разкаже за нея и какви договори сключи с "АМЕРИКАНЦИТЕ" от МАРИШКИТЕ ЦЕНТРАЛИ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
andy
преди 3 години
Страната на абсурдите. Потреблението пада, цената на газа пада, влизаме в криза - топлофикалиите искат увеличение...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
realista
преди 3 години
КОЙ ще те пита?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още