IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon дарява 10 млн. долара за опазване на горите в САЩ

Компанията вече има фонд за 100 млн. долара, който цели да помага за намаляване на влиянието ѝ върху климата

21:30 | 21.04.20 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Amazon.com ще даде 10 млн. долара в помощ за опазването на горите в севроизточните части на Съединените щати, пише Bloomberg.

Базираната в Сиатъл компания обяви, че грантът ще я направи компанията с най-голям принос към две сравнително нови програми, съблюдавани от Nature Conservancy, American Forest Foundation и Vermont Land Trust. Целта на тези програми е да насърчат устойчивите практики на по-малките собственици на гори и да свързва тези хора с пазара на въглеродни кредити.

В замяна собствениците на гори се съгласяват да предприемат стъпки за ограничаване изсичането на дървета за 20-годишен период и да приложат други практики от лесовъдството, които имат за цел да насърчат нормалния растеж на дърветата.

Amazon твърди, че нейният принос ще помогне за разширяването на тези програми отвъд Пенсилвания и Вермонт и в крайна сметка ще съдейства за опазването на около 4 млн. декара акра горска земя.

“Тези проекти ще опазят горите и дивия живот за бъдещите поколения, и планетата, и ще помогнат за премахването на въглеродния диоксид от атмосферата“, коментира Кара Хурст, която ръководи усилията за устойчивост на Amazon.

Това е първият принос от Right Now Climate Fund – 100 млн. долара, които Amazon задели миналата година в партньорство с Nature Conservancy, за да подкрепи прокети, които защитават или възстановяват гори, влажни зони и торфища.

Amazon, която отдавна изостава спрямо други търговци на дребно и технологични компании по отношение на екологичните си ангажименти и прозрачността, през септември заяви, че ще стане въглеродно неутрална до 2040 г.

Схемите за въглеродни кредити позволяват на компании или други организации да компенсират въздействието си върху глобалните емисии, поне на хартия, като допринасят за проекти, имащи за цел премахването на въглерод от атмосферата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 3
kane
преди 3 години
амазон е платил $0 данъци за години наред в хазната на фащи накрая се говори за дарение или колко са добри и благородни...и простия човек си мисли че компаниите са добри и съвестни и подкрепят добри каузи и капитализма е толкова розов и красивА ИСТИНАТА Е ТОЧНО ОБРАТНАТАтеорията за дядо коледа в сила - това е стартегията за запазване на строя за контрол върху работиника/робите, и когато последните са *** тя работиКрепят я с религиите и с даренията и меценатството - което на практика е замяна на прогресивните данъциТака пяелите работничкив кошера слушат и работят до смърт - като ги пращаш на бога да се молят и да са облъчвани чрез часните медии постоянно с дарителски кампании и меценатство ...за да нямат време от работа, религия и пропаганда да осъзнаят къде се намират и да бачкат и кротуват
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 3
дядя Вова
преди 3 години
Amazon дарява 10 млн. долара за опазване на горите в САЩ Да се съди за дискриминация!А за калинките в гората, защо не?Нашите откъде ги внасяме?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
Oбичам България
преди 3 години
Смешно е. Data centers на Azure използват 60% зелена енергия (разбирайте cloud). На фона на зеленият Google и проекти на Microsoft като Project Natick (който почна 2014) тези 10 млн. са смешни като опитите на руската космическа агенция да се конкурира със SpaceX (сравняваме мислене от различни епохи) ... те инициативи като https://teamtrees.org/ са събрали повече от Безос ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още