IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Илон Мъск продава два имота в Калифорния за близо 40 млн. долара

Новината става факт, след като в петък ексцентричният милиардер обяви, че ще се раздели с по-голяма част от материалните си притежания

22:12 | 04.05.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск е пуснал да продажба два от своите частни имота в Калифорния – дни, след като обяви, че ще разпродаде по-голяма част от имуществото си.

Общо той иска да получи 39,5 млн. долара за жилищата в луксозния квартал Bel Air. И двата обекта се продават от собственика.

В петък 48-годишният Мъск публикува над дузина туита в рамките на едва 75 минути, като в един от тях заяви, че ще продаде „почти всички“ свои материални притежания. В друг той посочи, че според него акциите на Tesla са прекалено скъпи, което доведе до 10-процентен срив в стойността им същия ден.

Но въпреки поевтиняването от петък Мъск и Tesla се радват на силна 2020 г.

Книжата на компанията записват ръст от 68% от началото на годината до петък, с което нетното състояние на Мъск е нараснало с 8,3 млрд. долара – втората по големина сума на човек от 500-членния списък Bloomberg Billionaires Index след собственика на  Amazon.com Inc. и най-богат човек в света Джеф Безос. Мъск се нарежда на 24-то място със състояние от 35,9 млрд. долара. В понеделник, минути преди 10 ч. българско време акциите на Tesla успяват да възстановят част от петъчните загуби с поскъпване от 5,7% до 741,05 долара.

Колкото до пазара на луксозни имоти в Лос Анджелис – то сега не е най-подходящият момент за продажба. Търговията отбелязваше забавяне заради пренасищането на пазара и слабото търсене още преди коронавирусната пандемия. Все по-малко купувачи има и от Китай, Русия и Близкия изток заради напрежението в международните отношения. В същото време интересът към Калифорния спадна и от богати американци заради някои ограничения в данъчното законодателство на щата.

Мъск се е сдобил с двата имота за продажба през 2012 г. и 2013 г. за общо 24 млн. долара. Те са част от общо пет негови имота в Bel Air, менажирани от Bel-Air Country Club. През 2018 г. Мъск се обърна към Morgan Stanley за ипотеки в общ размер на 61 млн. долара. От тази сума двете жилища за продажба съставляват около 26,3 млн. долара.

Bel Air е един от най-скъпите квартали на Лос Анделис. Средната цена на имот там е 2,78 млн. долара, показват данни на Zillow. Сред популярните собственици в квартала са още американският финансов министър Стивън Манучин и Бионсе.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 3
jujo_si
преди 3 години
сега ще ги купи някоя негова фирма и ще му ги даде под наем :-) :-) :-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още