IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Безплатни чадъри на плажа само ако концесионерът е освободен от такса

При 50% плащане на концесия плажните принадлежности да са с цена наполовина, предлага министърът на туризма Николина Ангелкова

14:03 | 07.05.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Ако концесионер избере опция да не плаща концесията, това ще го задължи да осигури безплатни чадъри. При 50% плащане на концесия плажните принадлежности да са с цена наполовина. Това ще иска да се запише в Закона за здравето, които уреждат мерките за ограничаването на разпространението на COVID-19 след края на извънредното положение, министърът на туризма  Николина Ангелкова.

Да се осигури правна възможност за сключване на допълнително споразумение, защото това ще важи само за лято 2020, поиска още министърът на туризма.

Ангелкова, заедно с министрите на здравеопазването Кирил Ананиев и на правосъдието Данаил Кирилов, представиха пред правната комисия в НС поправките на МС в Закона за здравето.

От 1 юли трябва да стартира активният летен сезон на Черноморието според Николина Ангелкова. Тогава плажовете трябва да са готови, за да се осигури тяхното правилно ползване с оглед запазването на  здравето на хората в условията на епидемията.

Ангелкова посочи, че между първо и второ четете на Закона нейният екип ще прецизира текстовете, защото при тази ситуация трябва да се гледа индивидуално на всеки случай. 

„Основният принцип на това предложение е свързан с това, че е нужно да има правна възможност всеки един концесионер да се договори с нас и да спазваме принципа на индивидуалност, защото плажовете са различни“, посочи тя.
Правната комисия в парламента прие поправките в Закона за здравето, предложени от правителството, с които мерките срещу разпространието на коронавируса остават в сила и след 13 май, когато изтича извънредното положение.

 

 

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Един Българин
преди 3 години
Печелят толкова много от чадъри и шезлонги, че това предложение е безсмислено, но имитира дейност. Чудно как ще се контролира дали се събират такси, като те и до сега не даваха касови бележки... Най-вероятно няма да се плаща концесия, но цените ще си бъдат в пълен размер.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още