IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Държавата ще субсидира чартърните полети на чужди туристи с 35 евро на седалка

Цените за чадър и шезлонг по морето също ще намалеят с не по-малко от 50% спрямо миналата година, става ясно от приетите на второ четене промени в Закона за здравето

21:01 | 12.05.20 г. 6
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Парламентът прие текст, който предвижда субсидия от 35 евро на седалка за  чартърите, които превозват чуждестранни туристи към България с цел туризъм, съобщава агенция „Фокус“. Това решиха депутатите с промените в Закона за здравето на второ четене.

Мерките също така предвиждат всеки, който се е заразил с Covid-19, да подлежи на задължителна изолация или болнично лечение.

Извънредна епидемична обстановка за определен период от време ще се обявява с решение на Министерски съвет, записаха депутатите, цитирани от БНР.

Глобите за нарушаване на противоепидемичните мерки и за неспазване на карантината остават непроменени.

Запазват се и мерките в подкрепа на хората и бизнеса в условията на криза. Мярката 60/40 ще продължи да действа до 30 юни. С 2 месеца се удължават и мерките за защита на длъжниците.

Няма да се редуцира размерът на ДДС за храни и лекарства.

Парламентът също така задължи концесионерите и наемателите на морски плажове да предоставят на посетителите плажните принадлежности – чадъри и шезлонги, на цени, намалени с не по-малко от 50 % от цените за сезон 2019 или от максималните по съответния договор. Мерките важат от 1 юни 2020 г., съобщава „Фокус“.

Концесионери или наемателите, които не изпълнят зъдълженията си, ще се наказват с имуществена санкция в размер на 50 000 лв. За повторно нарушение е предвидена санкция в размер на 100 000 лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 5 rate down comment 0
male4ko
преди 3 години
Значи български гражданин с български паспорт, живеещ в чужбина, ако си дойде за 14 дни трябва да изкара отпуската затворен в къщи под карантина.. А чужденецът ще се радва необезпокояван на моренцето ни.. хмм.. Неам думи!! Ами няма да си идваме тогава.. Ще ходим на море по други държави. Това ще е резултата от 'политиката им'.. (Както казаха по-долу - в България винаги се толерират чужденците, а не българите.. :/ )
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 1
Mechkata
преди 3 години
Парламентът прие текст, който предвижда субсидия от 35 евро на седалка за чартърите, които превозват чуждестранни ТУРИСТИ към България с цел ТУРИЗЪМ, съобщава агенция Фокус. Това решиха депутатите с промените в Закона ЗА ЗДРАВЕТО на второ четене.Къде са туристи къде закона за здравето...??!! И кво, ся?! Аз плащам данъци не за "Няма да се редуцира размерът на ДДС за ХРАНИ И ЛЕКАРСТВА.", а за чуждестранните туристи, че те са социално слаби, рийш ли?!?!?!?!Иначе сме една от застаряващите нации, най-много боледуващи, най-висока смъртност - а сега да плащаме и на туристите? Каква е логиката? Германия ще плаща ли по 100 евро на седалка за български турист например?!?! И на кого ги плаща тея пари - на авиокомпанията? Що не плаща на хотелите тогава - на стая? Що не плащат на транспортните фирми по земя - влакове, автобуси? Що не плаща на музеите? Що не плаща на концесионерите на плажове?!?!На тея в парламента да не им се стопи сивото вещество в иначе изветрелите хралупи навместо глави които имат?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 1
baba_meca
преди 3 години
Видно е че тази държава не е държава на българите, а държава на чужденците!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 0
ing5rov
преди 3 години
цялата *** !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 0
дядя Вова
преди 3 години
++1000000
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 3
nkavrakov1982
преди 3 години
Значи,ако наши сънародници си дойдат от чужбина,трябва да си седят в къщи за 14 дни под карантина и да не излизат от дома си.Чуждите туристи,които идват обаче с цел туризъм,за тях карантина от 14 дни не съществува.Мисля че е крайно време българския народ да стане и са измете цялата *** в Народното Събрание.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още