IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дребните домашни ремонти не успяха да помогнат за печалбата на Home Depot

Компанията е зависима от стабилния пазар на жилищата

16:52 | 19.05.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp;Luke Sharrett/Bloomberg</p>

Снимка: Luke Sharrett/Bloomberg

Home Depot Inc не отговори на очакванията за тримесечната си печалба във вторник, след като компанията похарчи около 850 милиона долара за обезщетения за служителите си, поддържащи магазините и складовете й, работещи по време на пандемията от Covid-19, информира Ройтерс.

Акциите на Home Depot, които поскъпнаха с 12,4% от началото на тази година, поевтиняха с около 3% в предборсовата търговия, след като компанията се отказа от целогодишните си прогнози, позовавайки се на несигурността заради пандемията.

Home Depot до голяма степен разчита на стабилен пазар на жилища, за да стимулира продажбите, а строителството на жилища се срина през март със скорост, която не е била наблюдавана през последните 36 години.

И все пак призивът за оставане вкъщи и правителствените стимули допринасят за продажбите на Home Depot, тъй като хората харчат повече за домашни проекти, като малки ремонти, боядисване и градинарство.

Компанията също отбеляза скок в търсенето на консумативи за почистване, но беше принудена да съкрати работните часове и да ограничи броя на клиентите, които се намират в магазините по едно и също време, за да поддържат социалната дистанция.

Рисковете за персонала, работещ през кризата, накараха компанията да предостави допълнителни бонуси, да удвои заплащането за извънреден труд и да добави повече часове платен отпуск.

Нетната печалба на компанията се е понижила с 10,7% до 2,25 милиарда долара, или 2,08 долара на акция, през тримесечието, приключило на 3-и май. Анализаторите очакваха печалба от 2,27 долара на акция, показват данните на Refinitiv.

Общите нетни приходи от продажби са нараснали със 7,1% до 28,26 милиарда долара, надвишавайки прогнозите за 27,54 милиарда долара приходи.

Компанията също така декларира дивидент за тримесечието в размер на 1,50 долара на акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още