IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

70 млн. лв. от европарите за околна среда се пренасочват към малкия и среден бизнес

Финансирането ще бъде осигурено от недоговорен или спестен до момента ресурс по оперативната програма „Околна среда 2014 - 2020 г."

13:04 | 20.05.20 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Около 70 млн. лева от Оперативна програма „Околна среда 2014 - 2020 г." (ОПОС) ще бъдат пренасочени за подкрепа на малкия и среден бизнес във връзка с COVID-19. Това реши кабинетът днес, съобщиха от правителствената информационна служба. Програмата е съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР), Кохезионния фонд (КФ) на Европейския съюз и държавния бюджет. 

Посочената сума ще бъде пренасочена към оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност 2014-2020 г.", от които 49,5 млн. лв. по линия на ЕФРР и 20,4 млн. лв. по линия на КФ.

По този начин ще се подпомогне процесът по осигуряване на подкрепа за българската икономика по отношение на малкия и среден бизнес, за да се гарантира последващото излизане на предприятията от настоящата криза с минимални сътресения и при възможно най-благоприятни условия, както за работниците, така и за техните работодатели, уточняват от Министерски съвет.

Финансирането от близо 70 млн. лв. ще бъде осигурено от недоговорен или спестен до момента ресурс по оперативната програма.

С одобреното изменение са прехвърлени и финансови средства между приоритетните оси, в резултат на което са актуализирани финансовите таблици и стойностите на индикаторите за резултат и изпълнение, посочват още от правителствената информационна служба. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 1
khao
преди 3 години
то като цяло идеята на "анти кризисните" мерки е да се чопне обшрствения ресурс за близки до управляащите, важи за целия свят.... нито на тая, нито на предишната криза имаше ефект от тях. Икономиката се оправи сама.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
CGY
преди 3 години
В период на тежка икономическа криза пренасочването на публичен и частен ресурс от инвестиции към харчове е изключително недалновидно решение:1. Ефектите за икономиката са много по-ограничени и нетрайни.2. По време на криза инвестиционните стоки поевтиняват, което повишава ефективността на направените инвестиции. По-малкото инвестиции днес, означават по-малко производство и по-ниска конкурентоспособност утре, когато и двете ще са много необходими.Голяма грешка се прави и в земеделието, където се пренасочва ресурс от ПРСР към мерки за безконтролно и без критерии наливане (обикновено към близки кръгове, триъгълници, многоъгълници и други форми). Това ще изиграе много лоша шега на бранша, когато икономичката един ден започне да се възстановява.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
Zlato
преди 3 години
Ако така продължават с това пренасочване на кинти, мисля още доста Ковид вълни ще ни плющят. Тя добре, че малката Грета не се е докопала още до някой вирус, че нещо по погледа й усещам че има желание да ликвидира поне едно 60-70% от земното население.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още