IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проблемите от Covid-19 свиха нетната печалба на Generali с 85%

От друга страна оперативната печалба на компанията е нараснала със 7,6%

12:54 | 21.05.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp;Alessia Pierdomenico/Bloomberg</p>

Снимка: Alessia Pierdomenico/Bloomberg

Най-големият италиански застраховател Assicurazioni Generali  обяви в четвъртък, че през първо тримесечие на тази година нетната му печалба е спаднала с 85% на годишна база, след като компанията трябваше да извърши непредвидени разходи в размер на 655 милиона евро заради въздействието на Covid-19 върху финансовите пазари, предава Ройтерс.

Нетната печалба на компанията се е понижила до 113 милиона евро. В сравнение с това анализаторите очакваха 379 милиона евро.

Въпреки това оперативната печалба е нараснала със 7,6% до 1,45 милиарда евро, което е над прогнозите, подпомогната от застраховките за имоти, застраховките живот и управлението на активи, се казва в съобщение на компанията.

Анализаторите очакваха оперативна печалба от 1,3 милиарда.

Generali заяви, че прогнозира  "устойчива" оперативна печалба през 2020 г., макар и вероятно по-ниска от тази през 2019 г., но в същото време и  отрицателно въздействие на кризата от  Covid-19 върху годишната й нетна печалба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още