IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръгва онлайн резервационна система за хотели и ресторанти в България

Платформата за резервации в туризма "Преоткрий България" ще предлага най-добрата възможна оферта

11:34 | 21.05.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Онлайн платформа, създадена от държавата и бизнеса за подпомагане на българския туризъм, ще връща българите в нашите курорти. Принос в създаването на „Преоткрий България“ като мярка в преодоляване на кризата с коронавируса дават министерства, търговски вериги, ресторантьори и хотелиери, стана ясно на брифинг в Министерския съвет.

Платформата ще гарантира, че хотелите и ресторантите, които я ползват са сигурно място и в тях ще се предлагат български менюта с произведени в нашата страна продукти.

"Очаква се платформата да работи от 1 юни", съобщи Филип Анастасиу, главен изпълнителен директор на МЕТРО Кеш енд Кери България.

С този проект се гарантира, че ще се дадат най-качественият продукт и най-добрата оферта. Система ще работи без комисионна. Крайният потребител ще получи информация за цени на хотели, меню в ресторантите, като платформата ще е отворена за нови предложения от представителите на бизнеса от този бранш.

"Целта е да предоставим един продукт по отношение на това как по един иновативен начин можем да помогнем на българския бизнес", обясни министърът на икономиката Емил Караниколов.

Според министъра на туризма Николина Ангелкова целта е да се насърчат ресторантьори и хотелиери да се включат с добри оферти и качество на предложения продукт.

Земеделският министър Десислава Танева посочи, че „Преоткрий България“ ще предложи на българските потребители отлични условия на море и планина. „Нашите фермери предлагат свежи продукти“, увери тя.

„Ще се радвам в тази платформа да виждам най-добрите хотели, които при най-добри здравни стандарти предлагат най-доброто меню. Смятам, че хотелиерите ще видят възможност да си върнат българските клиенти“, коментира тя.

Другата седмица ще има среща с асоциациите от туризма, за да дадат предложения за по-добрата работа на "Преоткрий България". 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
ivanrog
преди 3 години
След "Нов Петрол" е време и за "Нов Балкантурист". Какво следва?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още