IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доналд Тръмп: Прекратяваме отношенията си със СЗО

"Китай оказа натиск на СЗО, за да заблуди света относно пандемията от коронавирус", заяви президентът на САЩ

22:37 | 29.05.20 г. 2
Автор - снимка
Автор
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Доналд Тръмп. Снимка:gettyimages</p>

Доналд Тръмп. Снимка:gettyimages

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в петък, че страната му ще "прекрати" отношенията си със Световната здравна организация и ще "прекрати" финансирането на СЗО с оглед на предполагаем "пълен контрол" на международната здравна агенция от Китай, предава БНР.

"СЗО не успя да извърши исканите и много необходими реформи", изтъкна американският президент и добави, че правителството на САЩ ще пренасочи "тези средства към други световни организации, заслужаващи спешни глобални потребности по отношение на общественото здраве", подчерта Тръмп.

"Китай оказа натиск на СЗО, за да заблуди света относно пандемията от коронавирус", заяви той.

Президентът на Съединените щати също така издаде официални прокламации за "защита" на американските университети и финансови пазари от "китайски шпиони".

Тръмп отбеляза, че "жизненоважните университетски изследвания" трябва да се пазят от някои китайски студенти и изследвания, тъй като за Китай е известно, че "краде индустриални тайни".

Освен това президентът каза, че финансовата система на САЩ трябва да бъде защитена и че той ще нареди проучване на китайски компании, регистрирани на американските борси.

Доналд Тръмп посочи, че иска американските инвестиционни компании да дават на клиентите си еднаква информация за всички компании, в които влагат парите си.

Той разкри, че администрацията му ще започне процес на премахване на политическите изключения, които предоставят на Хонконг  специално отношение. Тръмп настоя, че Хонконг вече не е "достатъчно" автономен, за да може да получи специално третиране от страна на САЩ.

Президентът на САЩ добави, че американското правителство също така ще започне преразглеждане на консултативния съвет за пътуване на Държавния департамент по отношение на Хонконг поради "повишената опасност от следене".

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
Императорът
преди 3 години
СЗО са мошшшшшеници, крадливи чиновници - и не заслужават и стотинка. Колко пъти лъгаха и укриваха важна информация? Как така изкараха хлорохинчецът "опасен", ом има хора с хронически заболявания, дето цял живот го ядат? Сам великият човек го яде две седмици - за да докаже безвредността му на себе си - и - ето го - жив и здрав. Имал странични ефекти, ами ВСЯКО лекарство има !!! Всяко лекарство не се препоръчва за хора с определени заболявания - даже и аспиринът !!! Явно на СЗО не им отърва, че се намери масово и най-вече евтино средство срещу К19 !!!Или яростното им отричане, че пушенето пази от К19. сега ясно е, че да се пафка е вредно по принцип, но това НЕ значи, не не е възможно да помага при определени болести. Това го доказаха статистически много специалисти, борещи се с епидемията на първа линия - първо китайски, после баш-експертите от "Луи Пастьор", после и американските лекари - ама щом чиновничетата от СЗО казват: "не", значи - "не". Явно на тях не им пука за световното здраве, а само за грантовете им !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 3
ing5rov
преди 3 години
Евала ! Сетне Гейтс и Сорос у панделата !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още