IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Народните читалища ще поискат финансова помощ от държавата

Загубите от нереализирани постановки и такси все още изчисляваме, съобщи Николай Дойнов, председател на Съюза на народните читалища

18:11 | 01.06.20 г.
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Загубите, реализирани от народните читалища, са в най-различна посока – нереализирани постановки, загуби на такси, опитваме се да изчислим размера на бедствието. Това са пропуснати ползи, които предстоят да бъдат изчислени в пълния си размер. Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Николай Дойнов, председател на Съюза на народните читалища.

„Благодарение на срещата с министъра на културата през миналата седмица беше разрешено да отворят читалищата и да започнат работа с не повече от 20 души в помещение, когато става въпрос за танцьорите“, напомни той.

По думите на Дойнов това е добро начало за дейността на народните читалища.

Председател на Съюза на народните читалища каза, че днешната среща с ресорното министерство има за цел да уточни финансовите параметри за самодейните дейци, художествени ръководители, частни школи, домове на културата, за да могат те да получат някаква помощ за месеците, в които не са работили.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" вижте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още