IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Консолидираната нетна печалба на Алтерко расте над 2 пъти през първото тримесечие

Продажбата на телекомуникационния бизнес на дружеството натежава на приходите от продажби на услуги и на общите приходи за периода

17:37 | 04.06.20 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Алтерко АД увеличава повече от два пъти консолидираната нетна печалба през първото тримесечие на годишна база на фона на резкия ръст на продажбите на смарт устройства, показва отчетът на компанията за периода, публикуван чрез БФБ-София.

Нетната печалба на дружеството на консолидирана база достига 1,464 млн. лева за периода януари-март спрямо 615 хил. лева година по-рано.

Консолидираните нетни приходи от продажби за първите три месеца на годината възлизат на над 8,8 млн. лева, като намаляват с малко над 24% спрямо първите три месеца на миналата година (11,72 млн. лева).

Приходите от продажби на услуги на дружеството се понижават с 80% на годишна база до 1,7 млн. лева. Спадът се обяснява с продажбата на пет дъщерни дружества на компанията, които са се занимавали с предоставяне на услуги с добавена стойност.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

Алтерко се раздели с телекомуникационните дружества Теравойс ЕАД, Тера Комюникейшънс АД, Алтерпей ЕООД, Teracom RO SRL (Румъния) и Tera Communications DOOEL (Македония) през миналата година, като ги прехвърли на LINK Mobility Group с цел фокусиране върху бизнеса с IoT.

Същевременно приходите от продажбите на смарт устройства на Алтерко нарастват повече от два пъти до 7,162 млн. лева през първите три месеца на годината, показват още данните.

Компанията успява да намали разходите за периода с 34% до 7,162 млн. лева.

Дружеството припомня, че заради пандемията е започнало производство и в България, за да осигури непрекъсваемост на доставките, а за да диверсифицира приходите си, пусна нови продукти, свързани с борбата с коронавируса, регистрира дъщерно дружество като търговец на медицински изделия и продължава работата по медицинската сертификация на серията продукти MyKi Care.

Свързани компании:

Шелли груп АД(SLYG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:19 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Bingomatic2
преди 3 години
Браво на Миглена Иванова. Информативна статия, графика, линк към профила на компатията. Всичко ОК!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още