IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общото събрание на Градус одобри дивидента от 0,02 лева

Компанията ще изкупи обратно до 3% от акциите си до 5 години след вписване на решението на акционерите в Търговския регистър

14:40 | 05.06.20 г. 2
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Градус АД</em></p>

Снимка: Градус АД

Общото събрание на акционерите на производителя на пилешко месо "Градус" АД е одобрило изплащането на брутен дивидент в размер на 0,022 лева, съобщават от компанията чрез БФБ-София.

Нетният дивидент на акция е 0,0209 лева.

Компанията вече изплати дивидент за първото шестмесечие на 2019 г. в размер на 0,02 лева. С тази сума, която е за втората половина на миналата година, дивидентът достига 0,04 лева спрямо 0,10 лева година по-рано.

Дивидентът ще започне да се изплаща от 13 юли. Акционерите имат срок от 60 дни, в който да го потърсят.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

Парите ще се изплащат чрез инвестиционните посредници и УниКредит Булбанк.

Право да получат дивидент имат лицата, вписани като акционери на дружеството на 14-я ден след деня на общото събрание, т.е. 19-ти юни.

На общото събрание днес акционерите са одобрили отчетите на компанията.

Взето е и решение за обратно изкупуване на до 3% от общия брой акции, емитирани от дружеството, при минимална цена от 1,20 лева и максимална от 2 лева. Срокът за обратното изкупуване е определен на до 5 години , считано от деня, в който решението от общото събрание бъде вписано в Търговския регистър.

Конкретните дати за начало и край на обратното изкупуване на акции ще се определят от Съвета на директорите на дружеството.

Наскоро Градус обяви ръст на приходите до 40,178 млн. лева и на печалбата за първото тримесечие на годината до 17,14 млн. лева. Компанията увеличава продажбите си в България и Европа, но свива износа за трети страни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:42 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 9 rate down comment 0
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Ей това е, то не бяха реклами, то не беше показване на мускули и хвалби, то не беше ала-бала....и накрая...2 стотинки дивидент. Цял един процент и малко, еййй, не е шега работа.Отново повод да се поздравя за решението си да стоя далеч от БФБ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още