IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Вирусът не е победен и нищо не е свършило

"Нашите мерки бяха първи, най-навременни и най-леки", коментира министър-председателят

21:46 | 05.06.20 г. 6
Автор - снимка
Автор
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<span font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: БГНЕС</span></p>

Снимка: БГНЕС

"Издъниха се най-големите държави. Умряха им хората". Това коментира министър-председателят Бойко Борисов в предаването "Панорама" по БНТ. "Ние първи си направихме облеклата, маските, очилата, лекарството. Започнахме първи, заедно с италианците, да правим плазмата", каза Борисов. 

"Вирусът не е победен и нищо не е свършило. Надявам се с мерките и стратегията, усвоените от хората правила, да се справим. Той витае - всеки ден имаме по 20, по 30 нови случая", коментира Борисов. 

„Нашите мерки бяха първи, най-навременни и най-леки. Нашите съседи затвориха хората по къщите, а ние всеки ден едно по едно пускахме – паркове, детски градини, училища.  Спазвайки правилата, за да свикнем да живеем и максимално бързо да се върнем към нормалния живот, много хора ме упрекнаха”, обясни той и добави, че „е карал” между различните теории за мерки срещу коронавируса. 

"Ние спазвахме и затискахме бързо клъстерите (със заразени) , които се появяваха, но и бързо отпускахме местата, където можеше, и за това излязохме и първи от строгите мерки", посочи Борисов.

По отношение на това защо толкова бързо се свалят мерките Борисов коментира, че са направени необходмите изчисления и е важно икономиката да бъде възобновена. „Брутен вътрешен продукт се прави с работа, а не с лежане. От кризата излязохме по-бедни, но здрави. Ние сме в 5-те с най-малко заразени в света. И големите държави свалиха ДДС-то. Гърция също видяха от нас. За книгите ми беше мечта отдавна”, каза още Борисов.

"Излязохме от кризата много по-бедни, но излязохме живи и здрави в огромната си част. Сега с работа и продължаваме напред", каза той.

"Необходимо е да има енергийни ресурси, възможно най-евтини", заяви Борисов в отговор на въпрос за възстановяването на икономиката и добави, че ще подкрепи всички видове бизнес в България.
 
Относно цената на газа Борисов каза: "Сваляме я с 42%, а след вечер излиза новина, че я вдигаме с 22%. Пълно малоумие. Повиках Дончев и ми обясни. Иван Иванов свърши хубава работа, но не може с топлофикациите да ми правят такива номера. Изтекли са им мандатите, а това означава, че можем да предложим други хора", обясни той.
 
Относно строежа на плажа Алепу Борисов обяви, че е предупредил директора на ДНСК и е бил уверен, че втората част не е хотел.
 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 2 rate down comment 1
serafima
преди 3 години
И стига си се фукал. Премина всякакви граници на самохвалене. В цяла Източна Европа, най-много в Белорус, нещата минаха по-леко. Тепърва ще се разбере защо. А ние ще помним - с маски-без маски, с куче може, с внуче не може, в парка не може, във Витоша само еднопосочно и т.н. Едно кажеш днес, друго - утре. Тези дни обяви дори, че маските са безсмислени. Я СЕ ВИЖ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 1
serafima
преди 3 години
На пожарникаря-мутра му хареса да плаши хората и той да властва над тях, та иска да продължи досегашното на моменти тъпо нугово управление.Имаш друга работа, Борисов. Чакат тге Васил Божков, Барселонската къща, пернишките истории с водата, сега се пяви, пардон изчезна и Вальо Златев. Ще ти свърши приказката с доиткането из страната на джипката и раздаване от свое има на народна (нашата) пара.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 2
baba_meca
преди 3 години
Ми, стой си вкъщи бе ***! Заври се като Тръмп в мишата си дупка и не се показвай повече!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 3
julian12
преди 3 години
По-*** министър България не е имала...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 3
дядя Вова
преди 3 години
Каквито и да ги бълнува, мери го в евро.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 4
Ivan N.
преди 3 години
Каква плазма, какви 5 лв.?!? Абе, тоя какви ги бълнува?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 5
ing5rov
преди 3 години
изводът от статията е , че докато има коронавирус , обязателно трябва да има и Борисов ... тъй че , ... до края на света !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още