IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Огнян Траянов: Игровият подход трябва да присъства в дистанционното обучение

Достъпът до образование се демократизира чрез форми на интегрални програми, дистанционно преподаване и проекти онлайн, посочи председателят на БАИТ

11:36 | 09.06.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Конкурсът "Дигитални новатори в образованието" е нова идея, която възникна благодарение на желанието да насърчим и да се отблагодарим на учителите, които в кратки срокове, без предварителна подготовка, при това сравнително бързи и ефективно, успяха да приложат цифровите технологии и да спасят учебната година, заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria, в предаването "Смарт час", Огнян Траянов, председател на управителния съвет на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ).

Той обясни, че конкурсът се фокусира върху дигиталните иновации и тяхното приложение в образованието.

"Дистанционното обучение даде възможността бързо и ефикасно да се работи с определени групи ученици. Това е стъпка към персонализираното образование, част от четвърта индустриална революция. Дистанционното обучение дава шанс отлични учители да бъдат споделен ресурс за цялата образователна система" посочи Траянов.

Що се отнася до достъпа до дистанционното обучение IT експертът каза, че интернет покритие има, но липсват устройства.

Огнян Траянов обяви и нова инициатива за каскадиране на техника – предоставяне на компютри за деца в отдалечени региони.

Представителят на БАИТ смята, че в момента достъпът до образование се демократизира чрез форми на интегрални програми, илюстриране на дистанционното преподаване в час и даването на проекти онлайн.

Освен това Траянов е убеден, че игровият подход трябва да присъства в дистанционното обучение.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Смарт час" вижте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още