IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla успя – акциите ѝ вече се търгуват за 1000 долара

Производителят на електромобили изпълни целта си благодарение на нарастващото търсене на неговия седан Model 3 в Китай

20:05 | 10.06.20 г. 4
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Krisztian Bocsi/Bloomberg</em></p>

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Акциите на американския производител на електромобили Tesla Inc достигнаха цена от 1000 долара за пръв път, след като нарастващото търсене на седана Model 3 на компанията в Китай и нейните продължаващи усилия по отношение на батериите насърчиха анализаторите на Wedbush да изтъкнат “масивните” пазарни възможности пред концерна, съобщава Bloomberg TV Bulgaria

Анализаторът Даниел Айвс определи търсенето в Китай като „лъч светлина за Tesla“, като компанията изглежда е напът да достави 100 хиляди бройки от местния си завод през първата година. Айвс запази неутралния си рейтинг, но повиши ценовата цел от 800 до 1000 долара и заяви, че книжата на компанията могат да достигнат цена от 1500 долара спрямо прогнозираните по-рано 1350.

По-нататъшното търсене на електромобили в Китай, в съчетание с разхлабването на мерките срещу коронавируса в САЩ и голяма част от Европа, както и потенциалът за "променящи играта" развития по отношение на батериите, които компанията планира да представи на събитие по-късно този месец, сигнализират, че книжата ѝ могат да поскъпнат допълнително, смята Айвс.

Акциите на базираният в Калифорния производител на електрически превозни средства поскъпнаха с 6.8% в сряда следобед, достигайки рекордната цена от 1005 долара на акция.

Книжата на компанията почти удвоиха стойността си пред последната година, а пазарната капитализация на Tesla се повиши до 185 милиарда долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:25 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 1
kane
преди 3 години
Е нали във всички колонии се предаваше рекламата на Мъск и Ко под дулата на НАТО и Пентагона преди една две седмици резултата от рекламата не закъсня!Нали за тях това е свободния пазар. Да се обаждат на ББ и да му казват да купува ф16, втечнен газ, да се прави безплатна реклама и пропаганда по националните колониални медии, да се вкарват в затвора уисълблолурс като Асанж. Да се вкарват в затвора директори на директни конкуренти какеито са директни конкуренти на апъл и т.е. т н Като да се двлистват конкуренти като биуайди... Времето обаче рано или късно всички ни превежда под равенство. Така ще стане и с тесло
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 3
Стоян Петров
преди 3 години
А ти как изкара три долара? Като предаваш философия? ....... Ако знаеш колко душици си объркал и на колко още си навредил!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 6
Императорът
преди 3 години
Зелков, за мен акции на компания, дето не е спечелила и цент в 12-годишната си история, не струват не 300, ами и ТРИ долара. Нито цент - и това въпреки всевъзможното толериране и преференциите, въпреки масираната реклама, въпреки меко казано лидерското положение на пазара. Компания, която не може да стане печеливша при тия условия, няма шанс да печели БЕЗ субсидии, без привилегии, в конкурентна среда, в свят с евтини горива?И 10 000 долара да се търгува акцията, пак няма да струва нищо. Според теб нормално ни е Теслата - с нейното бутиково производство, да има по-голяма капитализация от Тойота, Фолксваген, БМВ и т.н.? Това е пълна смешка. Знам и какви са хората, инвестиращи в - или спекуланти, които ОСЪЗНАВАТ, че това е само спекулативна акция, или зомбирани фенове на автомобилите Тесла, които нямат абсолютно никакво понятие от инвестиране и като им говоря за Р/Е например, гледат като телета. Не искам да инвестирам в акции без печалба, чиято търговия се движи и чиято цена се определя от спекуланти и невежи ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 4
zelka007
преди 3 години
импе , да беше купил на 300 и да не се беше насландисвал ... :))) ... а защо продължават да я водят автомобилна компания тесла ... ?! ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още