IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп отново набеди Фед за сътресенията на борсата

Федералният резерв греши толкова често. Виждам данните, които са много по-добри, отколкото ги виждат те, каза президентът

15:39 | 12.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Doug Mills/The New York Times/Bloomberg</p>

Снимка: Doug Mills/The New York Times/Bloomberg

Американският президент Доналд Тръмп разкритикува за пореден път остро Федералния резерв на САЩ само ден, след като управителят на централната банка Джером Пауъл представи мрачни икономически прогнози, отбелязвайки, че предстои „дълъг път" на възстановяване от коронавирусната пандемия. Това, от своя страна, допринесе за срива на пазарите на акции на Wall Street по време на търговията в четвъртък.

„Федералният резерв греши толкова често. Виждам данните, които са МНОГО по-добри, отколкото ги виждат те. Ще имаме много добро трето тримесечие, страхотно четвърто тримесечие и една от най-добрите ни години през 2021-ва", написа Тръмп в Twitter, макар и без директно да посочва Пауъл, предава Bloomberg.

„Скоро също така ще имаме ваксина и терапевтици/лекарства. Това е моето мнение. Гледайте!", допълни той в посланието си в Twitter.

Изявлението му бе направено, след като в четвъртък основните борсови индекси на Wall Street се сринаха с над 5%, отбелязвайки най-драматичен дневен спад от 15-и март насам.

Този срив е и в резултат на изявление на Фед след края на редовното заседание в сряда и след увеличаване на случаите на заразени с коронавируса в близо 20 американски щата в резултат на рестартиране на икономиката и разхлабване на противоепидемичните мерки през последните седмици.

„Работата на Фед засяга домакинствата и бизнеса в цялата страна. Ние сме ангажирани да използваме пълния си набор от инструменти, за да гарантираме, че възстановяването ще бъде възможно най-стабилно", заяви Пауъл след края на двудневното заседание на регулатора, цитиран от Ройтерс. „Пътят е дълъг. Ще отнеме известно време“, подчерта той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още