IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анкета: Байдън води пред Тръмп с 14 процентни пункта

Според допитването на New York Times/Siena College демократът има преднина в по-голяма част от възрастовите и демографски групи

21:13 | 24.06.20 г. 16
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Джо Байдън води убедително на настоящия президент Доналд Тръмп, показват резултатите на национално допитване – поредният предупредителен сигнал за кампанията на държавния глава на фона на коронавирусната пандемия и протестите срещу расизма в САЩ.

Кандидатът на Демократическата партия получава 50% от одобрението срещу 36% за републиканеца, според резултатите на допитването на New York Times/Siena College, цитирано от Bloomberg. Разликата от 14 пункта е от най-големите за Байдън от началото на годината и в същото време показва предпочитанията за него сред широк кръг демографски групи.

Бившият вицепрезидент има 14 пункта преднина при избирателите жени, но и 3 пункта при мъжете. Той води или на практика е с равни шансове с опонента си в повечето възрастови и етнически групи, като води с впечатляващите 21 пункта при независимите избиратели.

Единствената по-значима преднина на Тръмп е при гласоподавателите републиканци, както и при демографската група, която му помогна в битката за индустриалните щати през 2016 г. – белите избиратели без висше образование. Тук настоящият президент изпреварва Байдън с 19 пункта.

Въпреки всичко това Тръмп продължава да има рейтинг от 50% по икономическите въпроси. В същото време 39% от избирателите одобряват справянето му на правосъдния фронт, 38% с коронавирусната криза, 33% при расовите проблеми и 29% при протестите след убийството на афроамериканеца Джордж Флойд.

Опитът на Доналд Тръмп да вдъхне нов живот на предизборната си кампания след коронавируса завърши с рехава посещаемост на митинга му в Тулса, Оклахома, където той заяви, че е поискал да бъдат забавени тестовете за коронавируса, защото така се увеличава броят на заразените.

Байдън от своя страна заложи на онлайн събития. Акцията му за набиране на средства съвместно с бившия президент Барак Обама във вторник събра за кампанията му сумата от 11 млн. долара.

Преднината на демократа от 14 пункта е същата като от допитването на CNN по-рано този месец, което накара кампанията на Тръмп да оспори резултатите.

Проучването на New York Times е сред 1337 регистрирани гласоподаватели и е проведено в периода 17-22 юни, като възможната статистическа грешка е +/- 3 процентни пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

16
rate up comment 3 rate down comment 3
Dr. Vatnikov
преди 3 години
За съжаление на тези избори печеливши няма да има. Тръмп има някои добри насоки, но има много грешки, непостоянен е и конфликтен и то с традиционни приятели. Като цяло е трудно да му се довериш.Байдън е ясен. Слипи Джо.Може би най-добрата опция ни била републиканците да спечелят, но Тръмп да не изкара мандата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 4 rate down comment 2
khao
преди 3 години
с читатели като ing5rov и дядя вова ... ти на техното ниво ли си ... ?!---абослютно... даже по надолу, ежеденвено ме убеждава... инжинера е ***, ***, забавлява се... а тоя истински си вярва :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 5 rate down comment 1
Императорът
преди 3 години
Фигуров - тия доводи ги слушах и преди 4 години.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 5 rate down comment 2
Императорът
преди 3 години
"Спечелила" - обясних как. CNN и & само канибал пропуснаха да изкарат Тръмп. Цялата медийна машина в ръцете на "демократите" лаеше като бясна срещу него. Сам Тръмп казва как става - автобуси с уж туристи обикалят цял ден и изборните туристи гласуват по 5-6 пъти в различни градове. Хелектората на "демократите" на работа не ходи и може да си го позволи. При нормални избори и нормална избирателна кампания, без купени медии, Тръмп щеше да спечели с над 10%. Защо мислиш, че сега ще загуби - след като американците видяха неговото управление и резултатите от него - а виждат и "демократите" как толерират мародерството и бандитизма? Нали всеки нормален човек може да направи разлика между нормална държава с ред - и анархия? Дори десетки милиони хора, които допреди месец са били толерантни, сега зорлем са станали расисти, като виждат какви ги вършат "дискриминираните" из американските градове !!! Ти би ли гласувал за тия, дето подкрепят дивaците, които са ти разграбили магазинчето или са те пребили на улицата, само защото си бял?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 4 rate down comment 1
фиг.1
преди 3 години
Колкото повече философстване, толкова по-слаба увереност в победата на Тръмп.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 6 rate down comment 2
zelka007
преди 3 години
това за избирателна активност 120% и 141% в охайо и филаделфия си върви и си циркулира в разни конспиративни сайтове с читатели като ing5rov и дядя вова ... ти на техното ниво ли си ... ?! ... влезни и виж официалните резулатати в избирателните им комисии ... :))) ... тромбона какво казава : - фалшиви новини ... :)))полуживата не само водеше , тя спечели и с 3млн. повече гласа ... но както писах особености на системата ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 8 rate down comment 4
Императорът
преди 3 години
Първо - на първата среща с избирателите - вече се разбра защо залата е била отчасти празна: защото поддръжници на поредната демократска мумия са изкупили голям брой билети именно с тая цел. Но аз забелязах сред поддръжниците на Тръмп значително повече чеpни хора отпреди и това е показателно.Второ - изборната борба сега започва - тепърва ще има възстановяване и на икономиката и затихване на епидемията - което е в плюс за президента. Отделно Тръмп не е започнал дори да вади козовете. Вие да не мислите, че Руди Джулиани напразно се разхожда до украйна? Развалината байдън е затънал до гушата си там - в анaлни отпадъци и всички знаят това - американците не понасят корумпирани мръcници. Трето - ще има и диспути - вие как си представяте някакъв страдащ от деменция грохнал старик да се изправи срещу Тръмп? Доналд ще го направи тотално за смях.И най-важното - смятате ли, че тия проучвания са реални... в страна, където реално вече НЯМА свобода на словото? Там, където университетски преподаватели са уволнявани, защото отказват да подаряват оценки без никакви изпити на чeрните студенти? Там където да кажеш и дума срещу либерастите и афpотата - дори когато те вандалстват и мародерстват, веднага си подложен на преследване като расист и фашист и може да си загубиш работата и да ти съсипят живота? Днес четох и други такива проучвания - според които се оказва, че хората подкрепяли т.нар. "протести", които реално са бандитизъм и мародерство? Не - хората просто се СТРАХУВАТ да кажат какво мислят !!! Отделно - проучвателите може би манипулират резултатите. То нали и Полуживата водеше на предните избори през цялото време? Нали същите тия социолози твърдяха, че тя победила Тръмп дори на диспутите, макар че целият свят видя, че великият човек я направи на луда гъба? Нали и в изборния ден печелеше убедително... ама до момента, в който здраво работещите американци излязоха от работа и отидоха да гласуват?Нали и в темата за Доналдът тук - във форумът - в изборния ден всички се бъзикаха с мене... ама на други ден си бяха глътнали езиците? Еми, пак ще си ги глътнете !!! А това, че за Тръмп гласували само белите без висше образование е пълна смешка - щото се виждат сборищата на "демократите" - дето не можеш да разбереш в Южна Каролина ли се провеждат или в Южна Африка !!! Сега ще изкарате хелектората на "демократите" - паpaзити и хрантуттници, трето поколение на социални помощи - и всевъзможни изкълченяци - интелектуален елит ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 6 rate down comment 6
Императорът
преди 3 години
Особеностите на хамериканската избирателна система са също така бруталните медийни атаки само в едната посока и изборните машшшшшинации и измами, пред които нашите тука бледнеят - дори тия по Ганюво време. Потърси информация как в някои "крепости" на т.нар. "демократи" избирателната активност е била 115-120%. Както би казал Вазов - в едно гласуват живи и умрели.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 7 rate down comment 3
zelka007
преди 3 години
неслучайно dr.vatnikov те е класирал на първо място в почетната класация ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 8 rate down comment 8
ing5rov
преди 3 години
това е положението ... Тръмп - втори мандат , Хилъри и Обамов при бай Ставри ... апропо некролога Сорос и "филантропа" Гейтс - също ! Ако се посвият в килията , мое да се намери място и за Бъфет и Блумбърг ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още