IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цветослав Цачев: 25% е вероятността за срив на пазарите като през март

Пазарите, основно в САЩ, игнорират изцяло проблема с увеличаващия се брой на новозаразените с коронавирус

09:18 | 28.06.20 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Вероятността на капиталовите пазари да последва срив, подобен на този от март, е 25%, в някаква степен вече пазарът видя какво представлява Covid, какъв е икономическият ефект. Растежът обаче няма да продължи толкова бързо по подобие на това, което се случи през последните два месеца. Това каза Цветослав Цачев, главен инвестиционен консултант на "Елана Трейдинг", в предаването “Клуб Investor” по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите на експерта пазарите, основно в САЩ, игнорират изцяло проблема с увеличаващия се брой на новозаразените с коронавирус. 

“Страхът да не се пропусне движението на пазара е важен фактор зад растежа на цените”. 

“Видяхме леки спадове на американския пазар напоследък. Това, което се случва, е, че индексът на волатилността рязко се покачи. Това е първи знак, че на пазара вече има някакъв страх, има някакви притеснения”, коментира Цачев. Според него корекция на американския пазар в следващите няколко седмици няма да е учудваща. 

Цачев коментира и ситуацията на европейските борси, които много бързо наваксват изоставането си през последните седмици. “Инвеститорите следят кой е изостанал, за да се включват в очакване на краткосрочна печалба. Това обаче е притеснително”, смята гостът.

“Растежът се отдалечава много от средните стойности за последните седмици, а когато се дължи на включване на спекуланти към пазара, това не е свързано с реалния фундамент”. 

Според Цачев демократите в САЩ може и да не се съгласят за поредните икономически стимули, имайки се предвид наближаващите президентски избори. 

“Заетостта също е проблем, не е ясно дали тя ще се възстанови”, изтъкна той. 

Още от коментара вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Colossus
преди 3 години
Не си го разбрал правилно, 25% е шанса за спад толкова голям, като този през март. Не е споменато в статията, колко процента е шанса за спад, но по малък от този през март или пък, колко процента е шанса, пазарите да си стоят в това положение, Когато се определят тези проценти, тогава може да правиш изчисления, колко процента е шанса за ръст!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
Shadow1
преди 3 години
25% е доста малко в предвид ситуацията, значи 75% е шанса за ръст. Как ги е сметнал икономиста, на око сигурно...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още