IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще променят ли инвеститорите бизнеса на посредниците?

Мениджърите за управление на богатството трябва да намалят таксите и да подобрят качеството на услугите за клиентите, съветва Уилям Райнд от GraniteShares

21:58 | 29.06.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс


Инвеститорите все повече ще управляват активите си сами, вместо да използват съветници
. Това прогнозира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria, в предаването "В развитие", Уилям Райнд, създател и главен изпълнителен директор на GraniteShares.

В рамките на проучване на GraniteShares той обяви, че мениджърите по управление на активи не очакват да управляват повечето активи в бъдеще.

"Индивидуалните инвеститори разчитат на инвестиционни приложения и нови технологии, за да управляват сами активите си. Те получават повече достъп до информация чрез финансови технологии и без комисиона", посочи Райнд и добави, че много от компаниите предлагат пасивни услуги, за да се справят със загубите в маржовете на печалбите си.

Той отбеляза, че мениджърите за управление на богатството трябва да намалят таксите и да станат по-конкурентни, както и да подобрят качеството на услугите за клиентите.

"Технологиите дават власт на индивидуалните инвеститори да заобикалят финансовите съветници", коментира Уилям Райнд и подчерта, че причина за това е избягването на такси.

Той информира, че борсовите такси са близо до нулата и допълни, че дори компаниите предлагат пасивни услуги, за да се справят със загубата. Той съветва да се подобрят услугите от консултантите съветници.

Има ли сблъсък на интереси и разминаване в очакванията на инвеститорите? Защо те предпочитат приложения като Robinhood? Какви стъпки бяха приети като реформи в инвестиционната дейност? Има ли злоупотреби при предлагането на инвестиционни продукти? Ще се разхлабват ли регулациите в Европа?

На тези и други въпроси ще получите отговор от Уилям Райнд, ако гледате целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "В развитие" вижте тук.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още