IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Манучин: До 140 млрд. долара могат да бъдат пренасочени към малкия бизнес

По този начин Вашингтон планира да подкрепи ресторантите, хотелите и другите индустрии, които са най-силно засегнати от пандемията от коронавирус

22:00 | 30.06.20 г. 3
<p>
	Финансовият министър на САЩ Стивън Манучин. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Финансовият министър на САЩ Стивън Манучин. Снимка: Ройтерс

Министърът на финансите на САЩ Стивън Манучин заяви, че могат да бъдат пренасочени до 140 млрд. долара под формата на заеми за малкия бизнес, с което Вашингтон ще подкрепи ресторантите, хотелите и другите индустрии, които са най-силно засегнати от пандемията от коронавирус, съобщава Ройтерс.

Срокът за останалите средства, отпуснати за програмата за защита на работниците, ще изтече във вторник, когато Администрацията за малкия бизнес спре да приема заявления за опростими заеми.

Манучин заяви, че има подкрепа от страна на демократите и републиканците относно „пренасочване“ на средствата, вероятно в посока на различните видове малки предприятия, които са най-силно засегнати от ограничителните мерки за справяне с коронавируса.

Когато Програмата за защита на работниците се отвори за всички малки предприятия „икономиката се намираше в много различна форма и трябваше бързо да намерим пари“ за компаниите, заяви Манучин в изслушване пред Комисията за финансови услуги към Камарата на представителите на САЩ.

"Изглежда, че съществува двустранна партийна подкрепа за пренасочване (на средствата) към бизнеса, който е най-силно засегнат, тъй като приходите на въпросните компании са намалели значително, като именно при тях е от решаващо значение да се върнат хората на работа", подчерта Манучин, добавяйки, че подобна маневра може да бъде възможна през следващия месец.

Финансовият министър свидетелства пред Комисията заедно с председателя на Федералния резерв Джером Пауъл относно фискалния и паричен отговор на САЩ срещу щетите, нанесени от пандемията, включително за близо 3-те трилиона долара, отпуснати от Конгреса за подпомагане на бизнеса и физическите лица.

Над 126 000 души в САЩ до момента са загинали вследствие на инфекция с COVID-19, като през последните дни се забелязва ускорен ръст на заболелите в някои щати.

Централната банка на САЩ, с подкрепата на Министерството на финансите, стартира редица програми за подобряване на притока на кредити, тъй като икономическата активност се забави, а милиони работни места бяха изтрити.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:13 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 1
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Копейки, колко пари ще извади Малкото Пу за подпомагане?Гледайте си мизерията по Московията и не се занимавайте с белия свят и без това терминологията ви се изчерпва с думи, като соpoсоиди, приказки, хапчета и тн.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 1
дядя Вова
преди 3 години
++100
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 3
ing5rov
преди 3 години
приказки за лека нощ на деца с изоставане в менталното развитие ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още