IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на дребно в Германия отчитат рекорден ръст през май

Онлайн продажбите са нараснали с 28,7%

11:50 | 01.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp;Michaela Handrek-Rehle/Bloomberg</p>

Снимка: Michaela Handrek-Rehle/Bloomberg

Германските продажби на дребно са се повишили рязко през май, показаха данни в сряда, отразяващи възстановяването на частното потребление, след като Германия премахна ограниченията за борба с разпространението на коронавируса.

Продажбите на дребно са нараснали с 13,9% на месечна база през май след спад от 6,5% през април, информира Ройтерс, позовавайки се  на данни от Федералната статистическа служба, публикувани в сряда. Това е най-големият ръст на показателя от началото на статистиката от февруари 1994 г. г г

На годишна база продажбите на дребно са нараснали с 3,8% след спад от 6,4% през предходния месец. Така измерителят реализира най-големия си ръст от февруари насам.

Страхът от коронавируса държеше много потребители далеч от магазините, което доведе до огромно увеличение на онлайн продажбите, показват данните. Онлайн продажбите са нараснали с 28,7% в реално изражение, докато продажбите на дрехи и обувки са спаднали с над 22%.

Проучване на потребителските настроения, публикувано по-рано този месец, показа, че германските потребители са по-спокойни за разходите си и са по-положително настроени относно перспективите за доходите си през юли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:33 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още