IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Телелинк БС планира обратно изкупуване на акции с право на глас тази година

Целта е да се осъществява инвестиционна дейност и/или да се изпълнява програма за стимулиране на членовете на корпоративното ръководство и служителите

16:17 | 02.07.20 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Телелинк БС</em></p>

Снимка: Телелинк БС

„Телелинк Бизнес Сървисис“ ще изкупи обратно до края на тази година до 3 на сто от общия брой акции с право на глас, издадени от компанията, в ценови диапазон 7,40-11 лева за брой.

Това е решило единодушно общото събрание на акционерите на компанията, което се е провело на 30 юни, вижда се от протокола, публикуван чрез БФБ-София.

За всяка конкретна процедура Управителния съвет на „Телелинк" ще гласува минимална и максимална цена на брой акция в тези рамки, става ясно от решението. Ръководството ще трябва да избере и инвестиционен посредник за операциите, както и ще определи останалите параметри.

Целта на обратното изкупуване е да се осъществява инвестиционна дейност и/или да се изпълнява програма за стимулиране на членовете на корпоративното ръководство на компанията и нейните служители чрез предоставяне на акции.

Акционерите са гласували също „Телелинк Бизнес Сървисис Груп“ – дружеството майка, да издаде корпоративна гаранция на „Комутел" ДОО и „Телелинк" ДОО, Словения, в полза на CitiTrade Finance Operations и Cisco Systems International, обезпечаваща възможност да  се купува оборудване на висока стойност при отложено плащане в размер на до 5,1 млн. щатски долара по сключени договори.

В резултат възниква условно задължение „Телелинк БС", в случай на неизпълнение на задълженията на „Комутел" и „Телелинк"ДОО, Словения, посочва се в документа.

В гласуването на тази точка не са участвали акциите на основния акционер Любомир Минчев и идпълнителния директор Иван Житиянов, които влизат в конфликт на интереси, тъй като са заинтересовани лица.

Телелинк продаде 8% от акциите на инвеститори в началото на юни в рамките на първи транш от предлагането на дружеството при фиксирана цена от 7,6 лева за акция. Компанията предвижда още един транш през есента. Продавачи са основните акционери Любомир Минчев, Иво Евгениев и Спас Шопов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още