IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Белград въвежда извънредно положение заради коронавируса

Почти четири пети от новите случаи на заразени в Сърбия са концентрирани в града

14:39 | 03.07.20 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg</em></p>

Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

Местната администрация в Белград въвежда извънредно положение заради увеличения брой на случаите на коронавирус, обяви кметът на сръбската столица Зоран Радойчич, цитиран от SeeNews.

До 100 души ще могат да се събират на закрито на разстояние метър и половина, а до 500 души ще могат да се събират на открито по време на действието на мярката, обясни Радойчич в изявление на градската управа.

Нощните клубове в града ще затварят в 23 ч. Ще се затегне и контролът за използването на маски.

Около 82,5% от новорегистрираните случаи на COVID-19 в Сърбия са концентрирани в Белград, а новите пациенти са предимно млади хора с проблемна клинична картина, каза Зоран Радойчич.

"Ако не се намери ваксина, епидемията може да продължи две години със скокове и спадове. Ето защо трябва да се следват прости мерки, които дават резултати, като носенето на маска, социалното дистанциране и миенето на ръце", коментира кметът на града, който е и хирург педиатър.

По данни на здравното министерство на Сърбия общо 359 нови случая на COVID-19 са регистрирани в четвъртък и повечето са в Белград. В момента общият брой на активните случаи на COVID-19 в страната е 1 996.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:57 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още