IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп ще плати "горчива цена" заради безразличието си

Реакцията му към протестите в САЩ и коронавируса ще повлие на изборите през ноември

09:35 | 04.07.20 г. 6
<p>
	<em>Снимка: Michael Reynolds/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michael Reynolds/Bloomberg

Отговорът на американския президент Доналд Тръмп на кризата с коронавируса и големите протести срещу расовата несправедливост го изправят пред „голям проблем“ преди изборите през ноември, твърди Индерджит Пармар, професор по международна политика в City University, цитиран от CNBC.

По думите му Тръмп е получил два политически подаръка, но ги е пропилял.

„Пандемията, смъртоносна, както се оказа, беше шанс за него да обедини страната, да се издигне над политическия фракционизъм и ефективно да действа като президент на Съединените щати в период на извънредна ситуация“, твърди още Пармар.

„Той не го направи и има голям проблем заради това...“, допълва той. Според Пармар президентът в крайна сметка ще плати горчива цена, а тя вече се плаща и от голям брой американци, както по отношение на здравето, така и по отношение на икономиката.

Говорител на Белия дом не е бил открит от CNBC веднага за коментар.

В САЩ има над 2,7 млн. потвърдени случая на Covid-19 и 128 740 жертви на вируса, сочат данни на Johns Hopkins University. Съединените щати регистрираха най-големия брой заразени и смъртни случаи от коронавирус в света.

Националните протести, породени от убийството на Джордж Флойд от полицай, също показаха провала на Тръмп да предложи съчувствие и да си спечели симпатии, коментира Пармар.

„Смятам, че той показа, че когато става дума за истински извънредни ситуации, когато се нуждаем от истински лидер, той не разполага с никакво подобно качество“, посочва професорът. „Той говори за хората, но изглежда не знае, че интересите на хората се крият в тяхното икономическо благополучие и тяхната физическа и лична безопасност“.

Пармар смята, че отговорът на Тръмп към двете кризи ще натежи сериозно върху шансовете му за преизбиране през ноември.

“Тръмп направи много за кандидата Байдън, така че Байдън може просто да си седи в креслото и да пожъне успехите от пълното безразличие на президента Тръмп към толкова голям набор от проблеми в Съединените щати.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

6
rate up comment 0 rate down comment 1
ing5rov
преди 3 години
" Не съм сигурен само: кой ви плаща за това. "Как кой бе Импе ... блумбъргосоросоидите бе ...там помията няма свършване !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 3
red6
преди 3 години
Ти си последният, който ще разбере, че пoмиятa се излиза срещу пoмияpитe. Така, че просто оранжевият гибон е чао - е не по вина на демократите, илюминатите, извънземните или нещо друго. Той е аут, понеже е инфантилен социопат и безскрупулен хроничен лъжец. И тотално безполезен и сигурно още 20 години ще чистят след т*пoтиятa, която сътвори за 1 мандат.А ботоксното джудже го видяхме - поредният сатрап, само че тоя е по-опасен. Има едно червено куфарче с един голям червен бутон. А да, това което визираш като "човешката цивилизация" - само, ще те светна, че там където властва марионетката на жалкия кагебеец - Рамзанчо - са бетер арабските държави. Шериат до откат. И ако това му викаш цивилизация...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 2
kane
преди 3 години
Императоре,Просто го приеми и продължавай напред. Пазарите са по стабилни при демократите. И с по малко ръстове могат да се правят добри пари. За мен лично са за предпочитане. Раята като е спокойна е по щастлива и продуктивна
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 6
Императорът
преди 3 години
Инвесторът,това ви е вече утринен ритуал - нали: да сервирате на читателите кофа вoняща пoмия - срещу Доналд, Вовата, срещу Русия или срещу човешката цивилизация като цяло. Не съм сигурен само: кой ви плаща за това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 5
Императорът
преди 3 години
Отделно сега - опустошителната втора вълна на К 19 - бе предизвикана именно от безчинстващите opди - те носят пряка вина за огромният брой нови случаи - не Тръмп... и със сигурност той ще използва това - и ще обвини с основание т.нар. "демократи" и леви троцкисти и чepни расисти за новият епидемически взрив.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 6
Императорът
преди 3 години
За коронавирусът има някакво основание твърдението, но за т.нар. "протести" истината е коренно противоположна. Цяла Америка видя, че Тръмп искаше да въведе ред, но "демократската" измeт нагло и открито го бойкотира - в лицето на кметове, губернатори и дори ушеви началници, а менталният *** байдън дори подкрепяше вандалите и дивaците, които тероризираха нормалните хора и унищожаваха бизнесът им. И ако бейдън можеше да извлече някакви политически дивиденти от епидемията, то с опитите за цветна "революция" срещу Тръмп, "демократите" окончателно се закопаха.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още