IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модната марка на Кание Уест получава заем от властите в САЩ

Yeezy е сред одобрените по програмата за подкрепа на бизнеса по време на коронакризата

20:00 | 07.07.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg</em></p>

Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Компаниите, подкрепени от Кание Уест и Франсис Форд Копола, са сред одобрените за получаването на заеми пo програмата на американското правителство в помощ на бизнеса, за да може да оцелее по време на коронавирусната пандемия. Това сочи списък, публикуван днес, който е разгледан от Ройтерс. 

Модната марка на рапъра милиардер Кание Уест, наречена Yeezy, получи разрешение за заем между 2 и 5 млрд. долара от Paycheck Protection Program (PPP), обявиха властите в САЩ.

Компанията твърди, че заемът ще спаси 160 работни места.

PPP беше създадена, за да помогне на работниците в компании и неправителствени организации с под 500 служители, които са засегнати от блокадите и другите мерки, които имат за цел да забавят разпространението на новия коронавирус. Списъкът дава най-подробна информация до момента за това кой за какво е кандидатствал и кой е одобрен да получи финансиране.

Няколко холивудски компании са кандидатствали към PPP в търсене на помощ, след като снимките на филми бяха спрени през март, а това остави десетки хиляди актьори и снимачни екипи без работа. Сред одобрените за държавна помощ са The Jim Henson Company, която стои зад Мъпетите, и The Apatow Company.

Говорител на последната обяви, че компанията е получила 160 хил. долара благодарение на програмата, но веднага ги е изплатила обратно.

The Jim Henson Company е взела 2 млн. долара, което ѝ е позволило да остави на работа целия си екип от 75 души на работа, разкрива говорителката на компанията Никол Голдман.

Сред другите представители на развлекателния бизнес е компанията на Копола - Francis Ford Coppola Presents, лайфстайл бранд, който рекламира филми, вина и други подукти, както и компанията за електронни спортове FaZe Clan.

Операторите на кина, които бяха принудени да затворят врати през март, също са кандидатствали за помощ. Сред одобрените са Leammle Theatres и Regency Theatres.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
ing5rov
преди 3 години
е тоя австралопитек мое да се кандидатира и / не дай Боже ! / да е следващият президент на САЩ .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още