IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мажоритарният акционер на Трейс Груп Холд ще отпише дружеството от БФБ

Николай Михайлов вече притежава пряко или непряко малко над 90% от капитала на компанията и отправя търгово предложение към другите акционери

21:05 | 14.07.20 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Трейс Груп Холд</em></p>

Снимка: Трейс Груп Холд

Председателят на Надзорния съвет на строителната фирма Трейс Груп Холд Николай Михайлов е придобил над 90% от капитала на компанията пряко или непряко и възнамерява да изкупи акциите на останалите акционери в компанията.

Николай Михайлов отправя търгово предложение към акционерите на цена от 3,8 лева за ценна книга и възнамерява да свали дружеството от търговия на Българската фондова борса (БФБ), става ясно от публикуваните документи във връзка с предложението.

Писмото му до Комисията за финансов надзор (КФН), Българската фондова борса (БФБ) и акционерите, както и самото търгово предложение и обосновката на цената са публикувани чрез БФБ София

Срокът за приемане на търговото предложение е 40 дни от датата на публикуването му, като може да бъде удължен на 70 дни от Михайлов.

Сделки от последните дни

Николай Михайлов притежава пряко или непряко 90,01% от капитала на Трейс Груп Холд, или 21 783 345 акции. Общо 5 514 490 акции той притежава чрез свързани лица – дружеството Галини Н ЕООД, на което е управител, синовете му Галин, Николай и Кристиян, дъщеря му Лилия, брат му Таньо Михайлов, както и партньорката му Десислава Любенова, с която е сключил споразумение за нейните акции.

Оставащите акции, които той иска да придобие, са 9,99% от капитала, или 2 416 655 броя.

Придобиването на акциите ще се осъществи със собствени средства в размер на до 9,1 млн. лева. Инвестиционен посредник е БенчМарк Финанс.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

Николай Михайлов е купувал акции на компанията през юни и юли т.г. Последните сделки са от 10 юли т.г. Последната цена, на която е сключена сделка от него, е 3,68 лева за акция, която е и най-високата, платена от него, в последните 6 месеца.

Цената от 3,8 лева е и по-висока от справедливата цена, която е определена на 3,77 лева, среднопретеглена за последните 6 месеца е малко над 3 лева.

Преструктуриране

Дружеството ще бъде отписано от БФБ. Не се планира прекратяване на дружеството, но ще има редуциране на структури и активи, особено в настоящата пандемична обстановка. Няма да променя състава на управителните органи, става ясно от публикуваните документи.

Заради пандемията освен това излизането на чужди пазари се отлага с 2-3 години за след 2021 г.

Трейс Груп Холд ще продължи с изграждането на офиса си в София, но понеже планира да финансира дейностите с кредит, ще реши допълнително кога да започне строителството. Дейността на дружеството ще се запази, както и пазарните сегменти, в които компанията оперира.

Основният капитал на дружеството е 24,2 млн. лева, разпределени в същия брой безналични, поименни акции с номинал 1 лев. От тях 6 279 акции са обратно изкупени от дружеството и са без право на глас.

Трейс Груп Холд има клонове в Сърбия, Чехия, Северна Македония, Украйна, както и 10 дъщерни дружества.

В последните две години дивидент не е разпределян. Не се предвиждат дивиденти в средносрочен период, а печалбите ще се реинвестират в инвестиционната програма на компанията, посочва се в документите.

Неоперативните активи на дружеството са за малко над 10,1 млн. лева, в които влизат земя с незавършени сгради в Боровец, земи в Димитровград, Сърбия, дял от женски футболен клуб в Сърбия и други активи.

Общо активите на компанията са за 239,354 млн. лева към края на първото тримесечие, а печалбата възлиза на 3,485 млн. лева (0,14 лева на акция). За 2019 г. дружеството отчита спад на консолидираните приходи от клиенти с почти 9,5%, което се дължи основно на свитите приходи от дейността в България.

В последната 1 година цената на акция на Трейс Груп Холд се увеличава с 41,67%. Последната цена, на която са ссключвани сделки днес, е 3,74 лева за брой. 

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 0
camaz
преди 3 години
Уж в Софикс щеше да влиза, пък то...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още