IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пандемията понижи приходите и на Coca-Cola

Производителят на газирани напитки генерира около половината от приходите си в ресторанти и зали

16:02 | 21.07.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp;Luke Sharrett/Bloomberg</p>

Снимка: Luke Sharrett/Bloomberg

Coca-Cola Co отчете спад с 28% на тримесечните си приходи във вторник, тъй като продажбите на газираните напитки на компанията бяха ударени от затварянето на ресторанти, зали и спортни съоръжения поради блокадите с цел ограничаване разпространението на новия коронавирус.

Производителят на Diet Coke, Fanta и Sprite генерира около половината от приходите си, като продава безалкохолни напитки и концентрати на ресторанти и зали, като McDonald's Corp и AMC Entertainment Holdings Inc, но повечето от тях трябваше да затворят някои или всички свои операции, информира Ройтерс.

„Вярваме, че второто тримесечие ще се окаже най-предизвикателното за годината. Въпреки това все още имаме много работа за вършене“, казва в изявление главният изпълнителен директор Джеймс Куинси.

Базираната в Атланта компания отчете коригирани приходи от 7,18 милиарда долара за второто тримесечие, приключило на 26-и юни.

Съотношението между произведената и продадената продукция, ключова мярка, която показва търсенето, е намаляло с 16%, като само при продуктa Coca-Cola спадът е от 7%, а при другите газирани безалкохолни напитки се наблюдава 12-процентово понижение.

Конкурентът на компанията PepsiCo Inc също отчете спад в продажбите на напитки, но увеличаването на консумацията на снаксове в домашни условия спомогна да надмине прогнозите за тримесечните си приходите.

Нетната печалба, който се дължи на акционерите на производителя на напитки, е спаднала до 1,78 милиарда долара, или 41 цента на акция, от 2,61 милиарда долара или 61 цента на акция, година по-рано.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
ing5rov
преди 3 години
да фалират ... отровители !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още