IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на жилищата в Испания се връщат към спад за първи път от 2017 г.

До края на годината се очаква пониженията да се задълбочат

14:14 | 22.07.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Angel Garcia/Bloomberg</em></p>

Снимка: Angel Garcia/Bloomberg

Цените на жилищата в Испания отчитат първия си спад от 2017 г. насам през второто тримесечие на годината, съобщава онлайн изданието Local, като се позовава на данни на два от най-големите портали за недвижими имоти в страната.

Съществуващите жилища в Испания, т.е. новопостроените са изключени от статистиката, поевтиняват с 1,9% в периода април-юни на годишна база, според данни на Fotocasa.

Hogaria – портал с портфейл от над 1,5 млн. жилища за продажба, отчита още по-голямо намаление на цените – 2,4%.

Тенденцията на спад вероятно ще се ускори през втората половина на 2020 г. Най-засегнати от нея ще са пазарите в селските райони, посочват и двете компании.

Марк Стъклин, консултант по имоти, коментира пред изданието, че очаква двуцифрени спадове в процентно изражение на цените до края на годината. "Това е толкова трудно да се предвиди, но не забравяйте, че след финансовия крах на 2008 г. цените на жилищата паднаха около 30%“, припомня той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Victor Gachurov
преди 3 години
При въпроси относно инвестиции в Испания и в частност в Барселона може да се обръщате към мен Виктор Гачуров агент по недвижими имоти в Century 21 Xarxa, Barcelona victor.dimitrov***century21.es или на телефон 0034 600360044 ползвам Вайбър и Уотсапп.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още