IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов, Симеонов и Каракачанов обсъдиха кадровите промени в правителството

Тримата лидери ще говорят с парламентарните си групи и с партийните си ръководства за предложения за рокади

14:31 | 22.07.20 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Премиерът Бойко Борисов обсъди въпроса за кадрови промени в правителството по време на днешния Коалиционен съвет с участието на вицепремиера и председател на ВМРО Красимир Каракачанов и с председателя на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов.

Това съобщават от пресцентъра на Министерския съвет.

На срещата са обсъдени също така икономически и социални мерки, свързани с преодоляването на последиците от пандемията от COVID-19.

На Коалиционния съвет тримата лидери се разбраха да обсъдят с парламентарните си групи и с партийните си ръководства предложенията за кадрови промени в правителството. Утре коалицията ще се събере отново, за да разгледа резултата от проведените разговори. 

До обмисляне на рокади в кабинета Борисов 3 се стигна след ескалация на антиправителствените протести в страната.

Снощи хиляди граждани излязоха на протест за 13-и ден в столицата и отново се събраха в т.нар. „триъгълник на властта“.

Събралите се продължават да настояват за оставката на премиера Бойко Борисов и на целия му кабинет, оставка на главния прокурор Иван Гешев, приемане на машинно гласуване и свикване на Велико народно събрание, което да ореже правомощията на главния прокурор.

Вчера кабинетът „Борисов 3“ оцеля и при петия вот на недоверие. Той беше внесен от БСП, а темата му беше „Провал в политиката за противодействие на корупцията“.

Междувременно министри от правителството многократно заявиха, че кабинетът няма да подава оставка, но ще има ще има „голям ремонт".

В хоризонта на този мандат трябва да се свършат няколко неща - да се справим с последиците от пандемията, да подготвим документите по постигнатата сделка за парите от ЕС, има огромни енергийни проекти, които трябва да бъдат реализирани, а също така и създаване на организация за въвеждане на машинно гласуване, заяви вчера вицепремиерът Томислав Дончев.

Всеки ще бъде чут, ние можем да слушаме и да чуваме, коментира вицепремиерът относно протестите, които продължават.

Към момента трите министерски оставки са под въпрос, а част от министрите са на противоположни мнения, дали да освободят постовете си.

Ще има промени, а какво ще се промени, ще стане ясно до дни, заяви той, визирайки рокади в кабинета. Дончев отказа да дава повече подробности на този етап, но обеща, че промени ще има.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
toto 2
преди 3 години
Печелят време до август ,че да си продължат ваканцията депутатите .Това са учили в Симеоново .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още