IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Освободиха Лилия Иванова като зам.-министър на икономиката

Яна Топалова заема поста, като на нея се възлагат надежди, че ще засили провеждането на проактивна политика с малкия и средния бизнес

13:49 | 23.07.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<span style="font-family: Roboto, sans-serif; font-size: 13px; font-style: italic;">Министерски съвет. Снимка: Investor.bg</span></p>

Министерски съвет. Снимка: Investor.bg

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на икономиката е освободена Лилия Иванова, съобщи правителственият пресцентър. На поста се назначава Яна Топалова.

Яна Топалова има магистърска степен по специалността „Бизнес администрация“ от Международното висше бизнес училище, Ботевград. Трудовият й стаж е в държавната администрация, притежава ръководен опит в областта на международното сътрудничество, европейски програми и проекти.

Целта на промяната в политическия кабинет е за ускоряване на сроковете на изпълнение на мерките за подпомагане на бизнеса в условията на пандемията от Ковид-19 по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“.

Амбициите на правителството са да се засили провеждането на проактивна политика с малкия и среден бизнес, да се разработят нови чуждестранни пазари за български стоки и производители.

Investor.bg припомня, че премиерът Бойко Борисов оповести рокади в кабинета, като смени министрите на финансите, икономиката, вътрешните работи, здравеопазването и туризма, след като министърът на финансите Владислав Горанов, на вътрешните работи Младен Маринов и на икономиката Емил Караниколов, подадоха оставки.

Промените са съгласувани в управляващата коалиция – ВМРО и НФСБ.

До кадровите рокади се стигна след ескалация на протестите срещу правителството в последните две седмици. Рокадите се случват на фона на вече продължаващи 15 дни антиправителствени протести с искане за оставката на правителството, на главния прокурор и провеждане на предсрочни парламентарни избори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 2
ПИЧ
преди 3 години
Това Лилия Иванова, в първия момент , в заглавието го прочетох като Лили Иванова. Викам брех, кой може да освободи Лили Иванова - най-голямата българска певица, то е като да освободиш Ботев или Иван Вазов.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още