IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

К. Кирилов: Ситуацията е трудна за всички бизнеси в страната

Девет от 10 новосъздадени компании не оцеляват, коментира съоснователят на My Education Club

12:40 | 12.08.20 г. 2
<p>
	Калоян Кирилов. <em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Калоян Кирилов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Създаването на собствен бизнес трябва да се определя от това в каква област човек се чувства комфортно, каква е мечтата му, коментира Калоян Кирилов, съосновател на My Education Club, в предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria.

Той определи възможността, която дава Агенцията по заетостта безработните лица с право на парично обезщетение да могат да започнат собствен бизнес, като получат полагащото им се обезщетение наведнъж, като добра идея, която обаче едва ли ще даде нужните резултати.

„Хората в бюрата по труда не са хората, които биха осъществили стартъп. Защото щом някои хора са стигнали до бюрото по труда, означава че не са достатъчно предприемчиви“, посочи той.

Според Калоян Кирилов би било по-добра идея, ако на хората на борсата правителството им предложи грантове за стартиране на бизнес от например 10 хил. лв. По думите му по начин безработните няма да бъдат лишавани от възможността да разполагат с гарантирана месечна сума, с която да покриват разходите си.

„Трудно е за всички бизнеси в момента, но при стартъпите рисковете са по-големи. А в момента, заради страха и очакванията за ограничаване на потреблението, не съм оптимист за следващите месеци“, посочи той.

Кирилов обясни, че създаването и развитието на стартъп по принцип е рисково начинание, тъй като 9 от 10 компании не оцеляват.

Целия разговор с Калоян Кирилов, както и разговорите с други гости на предаването "Бизнес старт", можете да видите на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Mechkata
преди 3 години
Няма грижи....от няколко дни се публикуват статии как бизнесите са излезли от ситуацията - с подкрепата на определени банки...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 3
Иван Митев
преди 3 години
Въведената неправилна емисии на лева е съществена причина за възникване на български щети.Заради грешката на централната банка, съответното правителство е с подсигуряван провал.Вариантите са два:Първи: При запазване на неправилна емисия на лева е с увеличени български щети. Хората са със съдба на жертви на грешката на централната банка.Втори: За устойчиво спасение от щети е необходимо:1. Обществено разобличаване на неправилна емисия лева.2. Прилагане на правилна емисия на лева.Сега е същото както преди години, защото е запазена вредната за всеки грешка на централната банка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още