IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Singapore Airlines пуска полети... до никъде

Те ще започват и ще завършват на едно и също летище

14:11 | 12.09.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Nicky Loh/Bloomberg</em></p>

Снимка: Nicky Loh/Bloomberg

Singapore Airlines планира т. нар. полети до никъде – пътувания, които започват и завършват на едно и също летище, в опит да стимулира приземения си пътнически бизнес, съобщава местното издание Straits Times, позовавайки се на неназовани източници.

Полетите от летище „Чанги“ трябва да започнат до края на октомври и може да бъдат съчетани с възможности за отсядане в хотели в града, ваучери за пазаруване и пътувания с ферибот, пише изданието, цитирано от Bloomberg.

По-стриктните правила за пътувания с цел контролиране на разпространението на пандемията от COVID-19 засягат авиационната индустрия в цял свят и авиопревозвачи като Singapore Airlines понесоха особено тежък удар, защото не оперират вътрешни полети. Международната асоциация за въздушен транспорт (ИАТА) не очаква пътническият трафик да се възстанови на нивата си преди пандемията до 2024 г.

Singapore Airlines не е първата, предлагаща пътувания, чиято дестинация е летището, от което е излетял самолетът. Японската ANA Holdings продаваше билети за чартърен полет до никъде, а две тайвански авиокомпании започнаха сходни кампании - Starlux Airlines пусна пътуването „правейки се, че заминаваме за чужбина“, а EVA Airways запълни всички 309 места на специален полет за Деня на бащата.

Планът на Singapore Airlines станал факт след допитване на Singapore Air Charter, което показало, че 75% от 308 участници искат да купят билети за подобни полети, съобщава Straits Times.

Флагманският превозвач на Сингапур съобщи в четвъртък, че съкращава 20% от служителите си, въпреки че набра около 11 млрд. сингапурски долара (8 млрд. щатски долара) чрез заеми и емисия на права през юни и получи помощ от програма за подкрепа на заетостта на правителството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
bonboniera29
преди 3 години
Отрицателни лихви, полети за никъде - кой е следващият нонсенс?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още